GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
11 Ekim 2021 Pazartesi 14:01

CHP’li Yücel ‘Tire krizi’ için ne dedi?

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Sekreteri Selin Sayek Böke ile gerçekleştireceği Tire ziyaretinin 'paylaşım krizi' nedeniyle iptal edildiği iddialarını değerlendiren CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, " Tire İlçe Başkanımız ile ilgili bir sorun var ise biz bu konuda gerekli iradeyi gösterebilecek, bu işi kendi içimizde konuşup, tartışıp çözüp; atılması gereken bir adım varsa bu adımları atmaya muktediriz. O yüzden bizim başka siyasi partilerini temsilcilerinin veya birilerini yaptığı açıklamalardan ya da onlara göre tavır almak, tavır geliştirmek gibi bir durumumuz asla söz konusu değildir" dedi.

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - Sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşım ile geçtiğimiz yıl gündeme gelen ve 'Tire'de ittifakta çatlak mı var' tartışmalarına neden olan Cumhuriyet Halk Partisi Tire İlçe Başkanı Hakan Şenoyar, bu kez de yarı çıplak bir kadının fotoğrafını 'Dikkatinize çektiğime göre' başlığı ile paylaşmış ve yine tartışmaların odağına gelmişti.

TÜZÜKTE BİR KARŞILIĞI VARSA DA GEREĞİ YAPILIR
CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel konuyla ilgili sessizliğini bozdu. İlçe Başkanı Hakan Şenoyar’ın paylaşımı nedeniyle kendisinin ve Genel Sekreter Böke'nin katılması beklenen Tire programının iptal edildiğine  dair iddialara yanıt veren Deniz Yücel, “Programlar yapılır, değişebilir. Geçtiğimiz hafta vekillerin çalışacağı ilçelerde köylerde mahallelerde bir takım değişiklikler oldu. Hem misafir vekillerimizin hem İzmir milletvekillerimizin çalışacağı yerlerde son günlerde bir takım değişiklikler oldu. Bunu bir olaya ya da bir sebebi bağlamak doğru değil. Tire İlçe Başkanımız ile ilgili bir sorun var ise biz bu konuda gerekli iradeyi gösterebilecek, bu işi kendi içimizde konuşup tartışıp çözüp; atılması gereken bir adım varsa bu adımları atmaya muktediriz. O yüzden bizim başka siyasi partilerin temsilcilerinin veya birilerinin yaptığı açıklamalardan ya da onlara göre tavır almak, tavır geliştirmek gibi bir durumumuz asla söz konusu değildir. Yanlış bir şey varsa incelenir değerlendirilir, masaya yatırılır. Bunun tüzükte bir karşılığı varsa da gereği yapılır" ifadelerini kullandı.

Yapılan paylaşımının doğru bir paylaşım olup olmadığının sorulması hakkında da görüş belirten Yücel, "Tabi ki doğru bir paylaşım olmamış" diye konuştu.

30 GÜN İÇİNDE GERÇEKLEŞECEK
Geçtiğimiz günlerde görevden alınan Menderes İlçe Başkanlığı'nın seçimlerinin ne zaman olacağı konusunda çalışmaların başladığını da belirten Yücel, "Seçim tarihi henüz belli değil. Atama yakın zamanda yapıldı. Tüzüğümüze göre. Olağanüstü bir kongre yapılması gerekiyor zaten. 30 gün içinde yapılması gerekiyor. Atanan geçici yönetim ilçe örgütünü kongreye götürecek. Bunun hazırlıkları başladı. Yakında tarih verilir" dedi.