GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
10 Şubat 2022 Perşembe 11:07

CHP’li Yücel’den fatura tepkisi: And içtik, çözeceğiz!

Sosyal medya hesabı üzerinden AK Parti'nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'e yönelik 'fatura' tepkilerine yanıt veren Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, "Biz bu sorunu kökten çözmeye and içtik, Çözeceğiz! Ne kaçacak yeriniz, ne inanılacak yalanınız kaldı. Zorbalığınızı, vicdansızlığınızı, milleti çıldırtan vurdumduymazlığınızı da sandığa gömeceğiz" ifadelerini kullandı

EGEDESONSÖZ - İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in sosyal medya hesabından İZSU binasına gelen elektrik faturasını paylaşması sonrası gelen AK Parti'den sert tepkiler gelmişti. 
AK Parti İzmir Milletvekili Yaşar Kırkpınar, "Sayın Soyer; Deveye ''Boynun neden eğri?'' diye sormuşlar; ''Nerem doğru ki!'' demiş. Sizin doğru bir yeriniz var mı ki başkalarını eleştiriyorsunuz. Aynaya bakın tüm yolsuzluk ve hukuksuzluklarınızı ve beceriksizliklerinizi göreceksiniz" ifadelerini kullanırken, sosyal medya hesabından açıklama yapan AK Parti İzmir İl Başkanı Sürekli ise, "CHP’li Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer; işini gücünü bırakıp genel siyaset üstünden demagojiye soyunmuş. İZSU binasının camına astığı elektrik faturası karşılaştırması ile prim yapmaya çalışması oldukça karakomik bir durum!" ifadelerin kullanmıştı.

CHP İZMİR İL BAŞKANI YÜCEL'DEN YANIT GECİKMEDİ
AK Parti tarafından yapılan eleştiriler sonrası Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanı Deniz Yücel ise iktidara sert sözlerle yüklendi. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in zamları hükümetin 'yüzüne vurduğu'nu belirten Yücel, paylaşımında şu ifadelere yer verdi:

"Millet, iktidara “Artık sırtımıza basarak zenginleşmeyin, cebimizdeki son kuruşu alarak saraylarınızı aydınlatmayın” diye, “Geçinemiyoruz, Nefes alamıyoruz, Batıyoruz” diye isyan ediyor.

Yüzünü saraya, sırtını halka dönen AKP’liler de, Sayın Tunç Soyer elektrik zammı zorbalıklarını yüzlerine vurduğu için, hop oturup hop kalkıyorlar.

Bu ülkenin en büyük sorunu, milleti iflasın, intiharın ve çıldırmanın eşiğine getirenlerdeki bu rahatlıktır.
Biz de bu sorunu kökten çözmeye and içtik, Çözeceğiz! Ne kaçacak yeriniz, ne inanılacak yalanınız kaldı. Zorbalığınızı, vicdansızlığınızı, milleti çıldırtan vurdumduymazlığınızı da sandığa gömeceğiz.

Biz söyleyip gösterince çok inandırıcı gelmiyorsa, bari milletin halini görün, çığlığını duyun. Belki vicdanınız olduğunu hatırlarsınız. 

Fahiş zamlarla halkı ezip, kuruş kuruş indirimlerle tek adamı kahraman yapma girişiminiz de, çok sakil duruyor bilesiniz."