GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
23 Şubat 2019 Cumartesi 19:21

CHP'li Yücel'den Çalkaya açıklaması: Peşini bırakmayacağız

CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel’den Balçova Belediye Başkan Adayı Mehmet Ali Çalkaya’nın adaylığıyla ilgili seçim kurulunun verdiği cevap hakkında açıklama geldi.

Balçova Belediye Başkanı ve başkan adayı CHP'li Mehmet Ali Çalkaya'nın adaylık başvurusu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret ettiği iddiasıyla yargılandığı davadan aldığı ceza nedeniyle düşürüldüğüne ilişkin iddialar gündeme geldi.

Partisinden yeniden aday gösterilen Başkan Çalkaya'nın adaylığı YSK takvimi doğrultusunda partiler aday listelerini teslim ettikten sonra inceledi ve memnu hakların iadesi belgelerini istedi. Çalkaya belgeleri 2 gün içinde teslim etmemesi halinde adaylığı kesin olarak düşecek.

Yaşanan gelişmelerin üzerine CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel’den ilk açıklama geldi. Karabağlar’da partisinin seçim bürosu açılışında konuşan İl Başkanı Yücel şunları söyledi:

"Kimsenin demokratik hakkı, hele hele yıllardır bu kente İzmir’e hizmet eden insanların seçilme hakkı Cumhurbaşkanına hakaret gibi bir suçlamayla engellenemez. 1 yılı aşan bir mahkumiyet olmadığı takdirde seçilme hakkı engellenemez. Sayın Çalkaya’ya verilen ceza 11 ay 20 gün. Bunun peşini bırakmayacağız.İzmirlilerle birlikte bu yapılan haksızlığı engellemeye karşı en büyük cevabı sandıklarda vereceğiz.Hukuki süreç henüz bitmedi. Mehmet Ali Çalkaya’yı Balçova’da, Muhittin Selvitopu’nu Karabağlar’da,  Tunç Soyer’i de İzmir’de İzmirlilerin desteğiyle belediye başkanı yapacağız”