GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
10 Nisan 2016 Pazar 11:52

CHP'li vekiller madenci ailelerine müdahaleyi önledi

Yeni Çeltek Maden Ocağı’nda açlık grevinde bulunan madencilerin aile ve çocukları yol kesme eyleminde bulundu. Uyarılara rağmen yolu açmayan ailelere güvenlik güçleri müdahale etmek isteyince araya giren CHP Milletvekilleri Ali Yiğit ve Mustafa Tuncer müdahaleyi önledi.
Amasya’nın Merzifon ve Suluova ilçelerinde faaliyet gösteren Yeni Çeltek Maden Ocağı’ndaki direnişe, madencilerin aileleri ve yakınları da Ankara – Samsun karayolunu kapatarak destek verdi.

Çalıştıkları ocağın kapatılıp, daha düşük ücretlerle Soma’da işbaşı etmeleri istenen Amasyalı işçilerin yerin 1600 metre altında başlattıkları açlık grevine destek olmak isteyen aileleri ve yakınları seslerini duyurmak için sosyal medya üzerinde haberleşerek Ankara – Samsun Karayolu’nda eylem yaptı.  

Çoğunluğu kadın ve çocuklardan oluşan yaklaşık 500 kişilik grup 1 saat boyunca  Ankara – Samsun Karayolu’nu trafiğe kapattı. Eyleme, Amasya’da bulunan CHP İzmir Milletvekili Ali Yiğit, Amasya Milletvekili Mustafa Tuncer, Parti Meclisi Üyesi Avukat Sevda Erdan Kılıç, İl ve ilçe başkanları da destek verdi. Yolun her iki tarafında da uzun araç kuyrukları oluşması üzerine Jandarma gruba müdahale etmek istedi. Yaşanan kısa süreli arbede sırasında fenalaşanlar oldu. CHP Milletvekilleri Ali Yiğit ve Mustafa Tuncer güvenlik güçleriyle ailelerin arasına girerek müdahalenin daha da fazla büyümesini önledi. CHP’nin her türlü hak arama mücadelesinin destekçisi olduğunu söyleyen milletvekilleri, konunun sonuna kadar takipçisi olacakları sözünü vererek madenci ailelerini sakinleştirdi ve yol bir süre sonra trafiğe açıldı.