GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
31 Temmuz 2017 Pazartesi 10:29

CHP’li vekilin sözleri İzmir’i karıştırdı: Pes doğrusu!

İl Eğitim Sekreteri Özen, Tunceli Milletvekili Erol’un, “Muhalefet karşıtlık yerine alternatif üretmeli. Ben kendimi, AK Parti’nin karşıtı olarak değil, alternatifi olarak görüyorum” demeci sonrasında, “AKP Genel Başkanından "Aferin" alan CHP mebusu çıtayı yükseltti. Pes doğrusu” dedi.

EGEDESONSÖZ - Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir İl Eğitim Sekreteri Yücel Özen, muhalefetin karşıtlık yerine alternatif üretmesi gerektiğini söyleyen Tunceli Milletvekili Gürsel Erol’a yaptığı açıklamalardan dolayı tepki gösterdi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) terör karşıtı konuşmasının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan telefonla tebrik alan Erol’a Özen’in cevabı sert oldu.

Erol’un, “Karşıt olmak yerine, alternatif politika ve söylem üretmeliyiz. CHP içinde de bunun mücadelesini veriyorum. Ben bir milletvekili olarak kendimi, AK Parti’nin karşıtı olarak değil, alternatifi olarak görüyorum. Terör sorununun ortak akılla çözümü için TBMM’de bir komisyon kurulabilir” şeklinde konuşmasının ardından sosyal medya hesabından açıklama yapan Özen adeta patladı.

ÖZEN’DEN EROL’A: PES DOĞRUSU!
Özen, “AKP Genel Başkanından "Aferin" alan CHP mebusu çıtayı yükseltti. Havuz medyasına, Akşam Gazetesine demeç vererek, FETÖ’yü gerekçe edinip, yılların solcularından, Sözcü’den, Cumhuriyet gazetesinden bile sihirle FETÖ’cü üreten, OHAL kralı AKP İktidarına, AKP – CHP’ye, dayanışma öneriyor. Hem de CHP-MSP koalisyonunu örnek göstererek... Karşıtlık iyi bir şey değil dostlar diyerek... Hem de adalet için, yüzlerce kilometre yürüyen Yiğit Genel Başkanımızın, Genel Merkezimizin, Milletvekillerimizin ve Örgütlerimizin gözünün içine baka baka. Bence de aferim... Pes doğrusu..."

Partide geçmiş dönemde İzmir’e kayıtlı olarak da siyaset yapan Erol, Tire üyesi olarak görünüyordu.