GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
12 Mart 2020 Perşembe 17:17

CHP’li Vekil Kılıç’tan Grup Yorum’a destek, yasağa tepki!

İzmir Valiliği tarafından Grup Yorum konserinin yasaklanması sonrasında açıklama yapan CHP’li Milletvekili Kılıç, “İktidarın bu baskıcı, yasakçı zihniyeti kabul edilebilir değildir. Sanattan ve sanatçıdan ödleri kopuyor. Saraylar, saltanatlar çöker ama sanat her zaman var olacaktır” dedi.

EGEDESONSÖZ- Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç, İzmir Valiliği tarafından yasaklanan Grup Yorum konseri için tepki gösterdi.

Yazılı açıklama yapan Vekil Kılıç, “Grup Yorum, hiçbir ayrım yapmaksızın her zaman ezilenin, emekçinin yanında olmuş milyonları müziğiyle bir araya getirmiş halkın sesidir. Bugün İzmir’de Sivil Toplum Kuruluşları tarafından yapılması planlanan “Sanata Özgürlük-Grup Yorum Yaşasın İstiyoruz” etkinliğinin Valilik tarafından gerekçe gösterilmeksizin yasaklanmasına dair bugün yapılacak basın açıklaması da Valilik tarafından yasaklandı. İktidarın bu baskıcı, yasakçı zihniyeti kabul edilebilir değildir. Sanattan ve sanatçıdan ödleri kopuyor. Saraylar, saltanatlar çöker ama sanat her zaman var olacaktır” dedi.

Yasak kararında şöyle denildi: "12 Mart Perşembe 2020 günü Güzelyalı Mahallesi Mithatpaşa Caddesi No. 1087 Konak adresinde bulunan Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi'nde 'sanata özgürlük' başlıklı ve Gurp Yorum Yaşasın İstiyoruz! Konser Suavi, Hüsnü Arkan, Grup Abdal, Niyazi Koyuncu, Pınar Aydınlar, Hilmi Yarayıcı, Erdal Bayarakoğlu, Barış Atay, Hamit Demir, Tuğrul Keskin, Praksis, Sokak Orkestrası" şeklinde gerçekleşebilecek şiir dinletisi, dans gösterisi, konser vb. eylem ve etkinliklerin devamı niteliğindeki her türlü eylem ve etkinliklerin ilimiz genelinde açık alanlarda tüm coğrafi alanı kapsayacak şekilde 12 Mart 2020 itibariyle Valilik Makamının kararı ile yasaklandığı tarafıma tebliğ edilmiştir."