GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
4 Ocak 2020 Cumartesi 15:54

CHP’li Vekil’den çarpıcı çıkış: Cami imamından oy isteyeceğim hiç aklıma gelmezdi!

İstanbul seçimlerinden örnekler veren Vekil Bayır, “Cami imamına gidip oy isteyeceğim hiç aklıma gelmezdi. İstanbul’da yaptık. Namazı bekleyip, yolda yolunu kesip ‘sayın imamım sizin CHP’ye oy vermenizi istiyorum’ dedim. ‘Neden vereyim?’ dedi. ‘Adamın soyadı İmamoğlu vereceksin’ dedim. Onları bile ikna ettik” dedi.

EGEDESONSÖZ- Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Tacettin Bayır, Selçuk İlçe Kongresi’nde yaptığı konuşmada önemli ifadeler kullandı. 31 Mart ve 23 Haziran yerel seçimlerinden örnekler veren Vekil Bayır, İstanbul’da Ekrem İmamoğlu’nun takındığı üslubun doğru olduğunu aktardı. İktidar mesajlar veren Bayır çarpıcı çıkışlarda bulundu.

Bayır, “Birinci bölge olarak İzmir’de 14-0 yaptık. Selçuk ve Torbalı gibi ilçelerde AKP’lilerden rövanşı aldık ama yetmiyor. Ben artık iktidar olmak istiyorum. Sizin yerel seçim başarınıza katkı koyamadım çünkü Yarımada sorumlusuydum ve İstanbul’da görev yaptım. Genel merkez artık milletvekillerini oy oranımızın az olduğu yerler gönderiyor, farklı bir çalışma yürütüyor. Yozgat, Hakkari, Şırnak Kastamonu, Çankırı, Adana, Malatya gibi yerlere gittim. Örgütümüzü aslında özlemişim. Ama burada işleri zaten özellikle kadın kolları yapıyor. Kadınsız devrim asla olmaz. Kadınlarımız, gençlerimiz bu işin hakkını veriyor” dedi.

CAMİ İMAMINA GİDİP OY İSTEYECEĞİM HİÇ AKLIMA GELMEZDİ
CHP’nin iktidar olması için izlemesi gereken yolu açıklayan Bayır, partililerin kullanması gereken üslup hakkında bilgi verdi. Bayır, “İstanbul’da İmamoğlu’nun üslubunu görüyorsunuz. Neler söylüyorlar, ama sinirlenmiyor. Seçimde 40 gün birlikte yaşadım. Silivri sorumlusuydum, ne yazık ki 2 bin 500 oyla kaybettik. Sonrasında ise 20 bin oy fark yaptık. Planlı çalışılırsa olur. Ne oldu da 20 bin oy arttırabiliyorsunuz? Süre 40 gün fark 20 bin! Cami imamına gidip oy isteyeceğim hiç aklıma gelmezdi. İstanbul’da yaptık. Namazı bekleyip, yolda yolunu kesip ‘sayın imamım sizin CHP’ye oy vermenizi istiyorum’ dedim. ‘Neden vereyim?’ dedi. ‘Adamın soyadı İmamoğlu vereceksin’ dedim. Onları bile ikna ettik” açıklamasında bulundu.