GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
9 Mayıs 2019 Perşembe 13:27

CHP’li Uzun’dan İstanbul çıkışı: Bu karar hazımsızlıktır!

Narlıdere Belediyesi’nin CHP’li Meclis Üyesi Erman Uzun, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerinin YSK tarafından iptal edilmesiyle ilgili, “İslam tarihinde belki de ilk kez Müslümanlar Ramazan ayına kul hakkı yiyerek başladı. İktidar blokunun YSK eliyle aldığı karar maalesef ki ülkemizde demokrasinin kırıntılarını da ortadan kaldırmıştır. Halkın iradesi gasp edilmiş, milyonların oyu çalınmıştır. YSK’nın almış olduğu karar akıl durgunluğunun dik alasıdır. Bu karar atı alıp Üsküdar’ı geçememenin hazımsızlığıdır” dedi.

EGEDESONSÖZ- Narlıdere Belediyesi’nin meclis toplantısında konuşan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Sözcüsü Erman Uzun, Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK) İstanbul seçimiyle ilgili verdiği iptal kararına tepki gösterdi. İrade gaspı yaşandığını ifade eden CHP’li Uzun önemli açıklamalarda bulundu.

Uzun,  “İslam tarihinde belki de ilk kez Müslümanlar Ramazan ayına kul hakkı yiyerek başladı. İktidar blokunun YSK eliyle aldığı karar maalesef ki ülkemizde demokrasinin kırıntılarını da ortadan kaldırmıştır. Halkın iradesi gasp edilmiş, milyonların oyu çalınmıştır. YSK’nın almış olduğu karar akıl durgunluğunun dik alasıdır. Bu karar atı alıp Üsküdar’ı geçememenin hazımsızlığıdır” dedi.

Uzun, “Ancak bilinmelidir ki bu kara leke karşısında sorgulayan vicdanlar, bu memleketin demokrasi sevdalıları ve İstanbul halkı gerekeni tekrar yapacaktır. Halkımızın Ekrem İmamoğlu tekrar İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı yapacağına ve her şeyin çok güzel olacağını hiç şüphemiz yoktur. Fakat bu milli irade diye bağırıp şahsi ve cümle menfaat peşinde koşanlar, sandıktan kendilerini çıkmış çıkamayınca milli iradeye darbe yapmaktan çekinmeyen iktidar bloğu bilmelidir ki; bu iradeyi gaspınız tarih asla unutmayacak, sizi ve bu hukuksuzluk paçavrası kararınızı tarihe gömecektir” ifadelerini kullandı.