GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
21 Mart 2016 Pazartesi 10:55

CHP’li Üye ‘Terör örgütü bile sizden adaletli’ sözlerinin arkasında!

Karşıyaka Meclis Üyesi Akgül, Ankara saldırısı sonrası yaptığı ve büyük tartışmalara neden olan paylaşımının arkasında durdu.

Gökhan KOÇ/EGEDESONSÖZ – Ankara Kızılay’da gerçekleşen ve 35 vatandaşın yaşamını yitirdiği bombalı saldırı sonrası CHP Karşıyaka Meclis Üyesi Hamdullah Akgül’ün sosyal medya hesabından paylaştığı sözler tartışma yaratmıştı.

Akgül sosyal medya hesabından “Adalet mevhumunuz ölmüş. Terör örgütü bile sizden adaletli davranıyor. Çünkü hayatını kaybedenler arasında her kesimden insan var” ifadeleri tepki çekmiş, AK Parti Karşıyaka İlçe Başkanı Abdullah Mertoğlu’ndan “Bir belediye meclis üyesi düşünün ki terör sevici ve terör övücü, masum vatandaşlarımızı canlı bombalarla kalleşçe katleden teröristlerin adaletinden bahis eden hıyanet içerisindeki bu zatı halkımızın vicdanına bırakıyorum” yanıtı gelmişti.

AK Parti Büyükşehir Meclis Üyesi Kemal Büyükkesim de bu sözleri mart ayı üçüncü oturumunda gündeme getirmek istemiş ancak talebi toplantıyı yöneten Başkanvekilli Sırrı Aydoğan tarafından reddedilince gerginlik yaşanmıştı.

ARKASINDAYIM!
Tüm bu tartışmaların ardından Akgül sosyal medya hesabından aynı mesajı bir kez daha paylaşarak şu ifadeleri kullandı: “Bu yazımdan Büyükşehir AKP’li meclis üyeleri çok alınmışlar. Bugün 18 Mart 2016 Cuma Büyükşehir meclisinde gündeme getirip mecliste okunmasını istediler. Güya beni eleştiriyorlar. Yazımın arkasındayım. Bir daha paylaşıyorum. Ne işkenceler, ne gözaltılar, ne cezaevleri gördük. Korkacağımızı zannettiler sizden korkmadığımız gibi kinimizi büyütüyorsunuz. Hesap soracağımız günler yakındır. Hesap vereceksiniz bu patlamalarda dökülen kanların hesabını, hırsızlıklarınızın hesabını vereceksiniz.”