GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
23 Eylül 2022 Cuma 13:03

CHP'li Torun’dan Soyer’e ‘9 Eylül’ desteği: Meyve veren ağaç taşlanır!

Cumhuriyet Halk Partisi Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, 9 Eylül etkinliklerinde yaptığı konuşma sonrası eleştirilerin hedefi olan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’e destek vererek “Meyve veren ağaç taşlanır. Tunç Soyer, İzmir’e ciddi anlamda bir hizmet veriyor. Sorunların çözümünde olağanüstü bir katkısı var. Tabii bu da birilerini rahatsız ediyor. Suni gündemlerle algı yaratmaya çalışıyorlar ama ne yaparlarsa yapsınlar başaramayacaklar” dedi.

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ – İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in 9 Eylül etkinliklerinde yaptığı konuşma Cumhur İttifakı’nın hedefi olmuştu.

Seferihisar’da CHP’nin dev toplantısında bulunan Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun konu ile ilgili açıklamalarda bulundu. Tunç Soyer’e yönelik eleştirilerin başarıdan kaynaklı olduğunu dile getiren Torun, “Meyve veren ağaç taşlanır. Tunç Soyer, İzmir’e ciddi anlamda bir hizmet veriyor. Sorunların çözümünde olağanüstü bir katkısı var. Tabii bu da birilerini rahatsız ediyor. Suni gündemlerle algı yaratmaya çalışıyorlar ama ne yaparlarsa yapsınlar başaramayacaklar” ifadelerini kullandı.

TOPYEKUN MÜCADELE DİYORUZ
Son dönemlerde İzmir'in tartışmaların odağına gelmesinin nedeninin ne olduğunun sorulmasına da yanıt veren Torun, “Fark etmiyor. Dün İstanbul, bugün İzmir… Yarın Ankara olur. Ama belediyelerimizin başarısı ortada... Biz topyekun bir mücadele içindeyiz. Yerelden genele iktidarı kurmaya çalışıyoruz. Haliyle de yereldeki başarılarımız onları rahatsız ediyor” diye konuştu.