GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
28 Ağustos 2023 Pazartesi 09:44

CHP’li Taşkın’a Kadın Kolları’ndan sitem: Oturduğunuz koltukta kadınların emeği çoktur!

CHP İzmir Milletvekili Yüksel Taşkın, Karabağlar İlçe Kongresi’nde, Tüzük Kurultayı için kadın kollarının kaldırılması önerisinde bulunduğunu ifade etmişti. Taşkın’ın sözleri üzerine CHP İzmir İl Kadın Kolları Başkanı Nurdan Şenkal Uçar, “Bürokratların oturduğu koltuklarda da kadınların emeği çoktur! Kadınlar olmadan devrim olmaz!” sözleriyle sitem etti.

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ – CHP İzmir Milletvekili Yüksel Taşkın, CHP Karabağlar İlçe Kongresi’nin açılış konuşmasında Tüzük Kurultayı’na dair dikkat çekici açıklamalarda bulunmuştu.

CHP’li Taşkın, Tüzük Kurultayı için 11 maddelik somut öneriler yazdığını belirterek bunların arasında kadın kollarının kaldırılması olduğunu da ifade ederek, “Ben yine tarihsel bir dönemeçte olduğumuzu düşünüyorum. Bunu tüzüğümüze yansıtmamız gerekiyor. Tüzük kurultayı fırsatını hepimiz iyi değerlendirmeliyiz. Ben 11 somut öneri yazdım. Orda kadın kollarını kaldırılması da var. Ben kadın kolları oldukça partide eşitlik olduğunu düşünmüyorum” ifadelerini kullanmıştı.

-CHP'Lİ TAŞKIN'DAN TÜZÜK ÖNERİSİ: KADIN KOLLARI KALDIRILMALI!

UÇAR: KADIN OLMADAN DEVRİM OLMAZ!
CHP İzmir İl Kadın Kolları Başkanı Nurdan Şenkal Uçar, Yüksel Taşkın'ın 'kadın kolları kaldırılsın' sözlerini hedef alırken,  "Taşkın kadın kolları kaldırılması gerektiğini ilçemizde de dillendirmiştir. Kadın kollarını kaldırılması için öneride bulunacağını söylemiştir. Biz CHP’li kadınlar partinin omurgasıyız. 1934 yılında bizlere sağlanan haklarımızı kullanıyoruz. Biz kadın kolları olarak örgütümüzün büyümesi için yeni kadın üyeler, partimiz için politika üreten kadınlarla partimiz için yönetim kadrolarına gelecek kadın yönetici yetiştirmek için çalışıyoruz. Eşitlik mücadelesini sürdüreceğiz. Yeni tüzük kurultayımızda kadın kollarımızın da haklı talepleri vardır! Bürokratların oturduğu koltuklarda da kadınların emeği çoktur! Kadınlar olmadan devrim olmaz!" dedi.