GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
12 Haziran 2023 Pazartesi 08:26

CHP’li Sındır yol haritasını paylaştı: İlla isterim demem ama görevden de kaçmam!

Cumhuriyet Halk Partisi 25-26-27’nci dönem İzmir milletvekili yaptıktan sonra geçtiğimiz seçimlerde liste dışı kalan Kamil Oktay Sındır, siyaset arenasında yolculuğuna devam edip etmeyeceği ile ilgili sorya verdiği yanıtta “illa bir görev peşinde değilim. Ancak görevden de kaçmam” dedi.

EGEDESONSÖZ- Cumhuriyet Halk Partisi İzmir’de 25-26-27’nci dönemlerde milletvekilliği görevini yürüten Kamil Oktay Sındır SonSöz TV’nin konuğu oldu. Gazeteci Fatih Yapar’ın sorularını yanıtlayan Sındır, siyasi gelecek planı hakkında açıklamalarda bulundu.

ÜNİVERSİTEYE YÜKSEK İHTİMALLE DÖNECEĞİM
Belediye başkanlığından başlayarak partinin her kademesinde çalıştığını söyleyen Sındır, partinin vereceği her göreve hazır olduğunu da kaydetti. Sındır açıklamasında şunları söyledi:

 “Bu ülkede sokaktaki insanımıza, çarşıda, pazarda, esnafa, köylüsüne, yoksuluna ve engellisine yani her ne ise bizim hepimizin borcu var. Hepimiz bu ülkenin evladı olarak doğuyoruz ve bu ülkeye borcumuz var. Her bireyin bir sosyal sorumluluğudur hizmet. Bunun da çatısı olarak CHP’yi gördüğüm için bu çatıda hizmet gerçekleştirmeye çalışıyorum. Partimizin programına bağlılığımı ifade ediyorum ve bu çok önemli. Seçimden, seçime bir makam ve mevki için siyaset yapmak, siyasetin özünden insanı uzaklaştırır. Dolayısıyla siyasetin insan, doğa ve çevre için yapılması gerekir. Burada bir görev varsa sizin bilgi ve birikiminiz ile birlikte sizin daha faydalı olabileceğiniz bir görev varsa, siz de bu göreve talip olabilirsiniz. Bu görev, size de tevdi edilebilir. Ben illa bir görev peşinde değilim. Ancak görevden de kaçmam. Bu hizmeti en üst düzeyde en etkin bir şekilde yapabilmek adına farklı bir görev önüme gelirse, bu göreve de hayır demem. Amaç burada koltuğa sahip olmak değil, o hizmeti daha iyi yapabilecek bir ortam olması. Üniversiteye yüksek ihtimalle döneceğim. Akademide bıraktığım yerden itibaren takip etmeye çalıştım aslında kopmadım da”