GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
15 Eylül 2023 Cuma 14:20

CHP’li Sındır’dan Bornova için ‘sulh’ çağrısı!

25,26, 27’nci dönem CHP İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır, Bornova İlçe Kongresi sürecinde yaşananlara ilişkin değerlendirmelerde bulundu. CHP YDK üyesi ve İzmir Milletvekili Mahir Polat ile Belediye Başkanı Mustafa İduğ arasında yaşanan tartışmalara değinen Sındır, “Bunun bir sulha kavuşması gerektiğini düşünüyorum. Bunu zararını partililerimiz çekiyor. Sonra da Bornova halkı çekiyor. Bornova halkının istemediği bir sürece evriliyor” dedi.

EGEDESONSÖZ- 27’nci dönem CHP İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır, SonSöz TV’de yayınlanan programda Bornova İlçe Kongresi’nde yaşananlarla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

İki adaylı kongrede mahalle delege seçimlerinde mevcut başkan Başkan Ertürk Çapın'ı CHP İzmir Milletvekili Mahir Polat ve Bornova Belediyesi eski Başkanı Olgun Atila desteklerken diğer aday Volkan Koçanalı ise belediye kanadının adayı olmuştu.

Kongre öncesinde ve kongre anından CHP’li Polat ile Belediye Başkanı Mustafa İduğ arasında sert diyaloglar yaşanmıştı. Yine eski milletvekili Atila Sertel, Sındır’ın Bornova Belediye Başkanı iken 2014 yerel seçimlerinde hakkının yenildiğini ve Olgun Atila ‘nın başkan yapıldığını söylemişti.

EKİPLEŞMEYE OLDUM OLASI UZAĞIM
CHP’li Sındır, İduğ’un belediye başkanı seçilmesinde kendisinin ve Mahir Polat’ın katkılarının olduğunun hatırlatılması üzerine yaptığı konuşmada “ben kimseyi getirmedim, götürmedim. Benim de düşüncelerim vardı. Düşüncemi paylaştım. Gerekli yetkili organlar kararı verdi. Birini getirmek için kararı veren yetkili organda olmak gerekir. Biz düşüncemizi paylaşırız, bize sorulur ve düşünceni paylaşırsın. Şahıslar üzerinden tartışmaların bir parçası olmam. Olmak da istemem. Bugüne kadar da olmadım. Arkadaşlarım kendi düşüncelerini paylaşıyorlar. Aday gösterilen kişiyi o makama getiren halktır. Sevgili Olgun Atila ya da Mustafa İduğ kim olursa olsun yetkili organlarda adaylığa karar verilir. Ama o göreve gelmesini de halkın teveccühü belirler. Ekipleşmeye oldum olası uzağım. Taraf olmazsan bertaraf olursun söylemini şiddetle reddediyorum. Siyasette taraf olmak zorunda değilsin. İlla bir yerde karşına birilerini mi alacaksın? Taraf olduğunda karşındaki tarafın düşüncesine kendini kapatıyorsun. Benim tarafım falan yok. Sevmiyorum da… Bu diyaloglar ekipleşmeden kaynaklanıyor. Doğru bulmuyorum. Sayın Polat vekilimizdir, başarı olmasını isterim, başarılı olması için katkı koyarım. Sayın Mustafa İduğ belediye başkanımızdır. Saygı duyarım, başarılı olması için katkı koyarım. Çünkü yerelde başarılı olmak hepimizin görevi…” dedi.

ZARARI PARTİLİLERİMİZ VE BORNOVA HALKI ÇEKER
‘Bornova neden karıştı?’ sorusuna yanıt veren Sındır, “Ekipleşme üzerinden… Bunun bir sulha kavuşması gerektiğini düşünüyorum. Bunu zararını partililerimiz çekiyor. Sonra da Bornova halkı çekiyor. Bornova halkının istemediği bir sürece evriliyor. Biz parti olarak topluma karşı sorumluluğumuzu yerine getirmek zorundayız. Taraf olmam ve taraf olmak adına söylem de geliştirmem. Biri gider, başkası gelir. Hepsi mümkün ama yeter ki bu meseleyi partimize ve Bornova halkına hizmet götürme de zarar verecek bir şeye dönüşmemeli. Su akar yolunu bulur” açıklamasını yaptı.