GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
23 Mayıs 2022 Pazartesi 15:23

CHP'li Serter'den çok konuşulacak çıkış: Maaşları zor ödüyoruz!

İzmir'de yerel yönetim ve muhalefet arasında tartışmalara neden olan 'Büyükşehir Belediyesi işçilerin maaşını ödemekte zorlanıyor' söylemleri hız kesmeden devam ederken CHP İzmir Milletvekili Bedri Serter'den çok konuşulacak bir çıkış geldi. Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in her fırsatta reddettiği iddia ile ilgili konuşan Serter, 'parasız kaldık' ifadelerini kullandı.

EGEDESONSÖZ - İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi'nde AK Partili isimlerle CHP'lileri karşı karşıya getiren 'maaş' tartışmalarına Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekili Bedri Serter'de dahil oldu.

AK Partili isimlerin 'Büyükşehir Belediyesi maaşları ödemekte zorlanıyor. Büyük bir kriz içinde' sözlerine yanıt veren İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer iddiaları yalanlamıştı. Yaşanan tartışmalar henüz sıcaklığını korurken, CHP İzmir Milletvekili Bedri Serter'den flaş bir çıkış geldi.

HÜKÜMET BELEDİYELERİMİZİ SIKIŞTIRMAK İSTİYOR
SONSÖZ TV'ye konuk olan Serter, CHP'li belediyelerden devlete verilen vergi ile devletten alınan paya dikkat çekti ve bu koşulların maaşların zor ödenmesine sebep olduğunu söyledi. "Biz 11 birim vergi veriyoruz, 1,5 birimi ancak geri alabiliyoruz" diyen Serter, "Körfez neden kokuyor? Parasız kaldık belediyede... Maaşları zor ödüyoruz. Bunun farkında mı hükümet? Bizim her belediyemizi sıkıştırmak istiyor hükümet... Parasız kaldık. Bu da çok net. Gelir vergilerimize el koydunuz. Kovid dediniz İller Bankası'nın paylarına el koydunuz, yüzde 30'a kadar düşürdünüz. Nasıl döneceğiz? Büyükşehir'de acı çekiyor bu konuda. Kredi bulundu, imza atılmıyor, Cumhurbaşkanlığı'nda duruyor. Körfez projesi sadece İBB'nin problemi değil. Körfeze gelen dereler Gediz'den geliyor körfeze akıyor. Kesin o pislikleri bakın körfez nasıl kendi kendini temizleyecek! DSİ'nin girmesi lazım buraya. Orman Bakanlığı, yok bilmem ne bakanlığı yok... Tarım Bakanlığı veya Çevre Bakanlığı ilgilenecek orayla.  Bütün oraların temizlenmesi şart. Önce oralara yatırım yapsınlar, körfez kendi kendini zaten temizliyor. Gerekli olan çalışmaları da Büyükşehir yapıyor, yapmak zorunda zaten. Bütün pisliği körfeze akıt, atıklar körfeze biriksin sonra 'körfez kokuyor'... Kokacak, kokuyor, bende rahatsızım. Ne yapacak İBB? Çevre bakanlığı önlem almıyor. Kanalizasyonların hiçbiri akıyor mu denize? Arıtmalarımız yaptık, arıtmalarda toplanıyor. Çamur istasyonunda da enerjiye dönüşüyor. Büyükşehir tek başına yapamaz. Çok büyük yatırım gerekiyor." şeklinde konuştu.

Maddi sıkıntıların sadece CHP'li belediyelerde yaşanmadığına da değinen Serter, "Her belediyede var ekonomik sıkıntı... Hükümetin belediyelerinde de var. Yapsın asgari ücreti 5-6 bin TL. Seçime yakın ucundan kıyısından hepsini yapmaya çalışacaklar" diye konuştu.