GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
9 Kasım 2021 Salı 15:41

CHP’li Sertel o karara ilişkin konuştu: Yetmez ama evet

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, elektrikten TRT payını kaldırdıkları yönündeki açıklamasını değerlendiren CHP İzmir Milletvekili Atilla Sertel, “6 yıldır bu konuyu her platformda dile getirdim. Sonuçta kaldırıldı. TRT, vatandaşın sırtından geçinen bir kurum olmaktan çıkmalı, kendi kaynaklarıyla yaşamalı. Elektrikten pay kararına, yetmez ama evet, diyorum. Artık TRT’nin bandrolden kazandığı para da kaldırılmalı, vatandaşın yükü hafifletilmeli” dedi

Muhittin AKBEL / EGEDESONSÖZ – Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, elektrik faturalarındaki TRT payı ve Enerji fonu kesintilerinin kaldırıldığını açıkladı. 100 liralık elektrik faturasında vatandaşa 2 lira 35 kuruşluk avantaj sağlayan bu iki kesintiden TRT payını değerlendiren CHP İzmir Milletvekili ve KİT Komisyonu’nun CHP Grup Sözcüsü Atilla Sertel, “Yetmez ama evet, durumu gibi düşünüyorum. TRT, geçen yıl 1 milyar 215 milyon lira pay almış elektrikten… Bunun kalkması iyi oldu. Şimdi sıra, vatandaşın sırtında en büyük yok olan bandrolün kaldırılmasına geldi” dedi.

SÖYLEYE SÖYLEYE, O PAYIN İPTAL EDİLMESİNİ SAĞLADIK
TRT’nin, elektrik paylarından yıllarca beslendiğini, hatta semirdiğini belirten Atilla Serter, 6 yıldır bu payın kaldırılması için uğraştığını söyledi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve diğer CHP’li vekillerin de sık sık bu konuyu gündeme taşıdığını hatırlatan Sertel, “Elektrikten TRT’ye pay verilmesin diye bunca zamandır uğraştık. Sonuçta söyleye  söyleye, o payın iptal edilmesini sağladık. Ancak bu yetmez” dedi ve şunları söyledi:

GEÇEN YIL ELEKTRİKTEN ALDIĞI PAY, 1 MİLYAR 215 MİLYON LİRA
“TRT’nin elektrikten aldığı pay, yılda ortalama 900 milyon lira civarıydı. Geçen yıl 1 milyar 215 milyon liraydı. Elektrik payından daha büyük gelir, bandrollerden geliyor. Mesela vatandaş gidiyor, cep telefonu alıyor, televizyon radyo alıyor, bandrol bedeli olarak dünyanın parasını ödüyor. Bandrolün de kalkması lazım. Yani vatandaşın sırtından geçinen bir TRT yerine, kendi kaynaklarıyla yeten, yetişen, kendi kaynaklarıyla yaşayan bir TRT olmalı. TRT, devletten ayrıca bir pay alacaksa alsın ama vatandaşın sırtından, bandrolle geçinmemeli. Elektrikten TRT payının kaldırılmasını, yetmez ama evet, gibi düşünüyorum. 6 yıldır bu konuda mücadele ediyorum, TRT’yi denetleyen KİT Komisyonu’nun CHP Grup Sözcüsü olarak… Genel başkanımız da çeşitli platformlarda bu konuyu dile getirdi. Kanun teklifi de verdik. Sonuçta TRT payı kaldırıldı. CHP söyler, AKP yapar, noktasına geldiğimizi görüyorum.”