GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
7 Şubat 2023 Salı 14:30

CHP’li Sertel afet bölgesinden seslendi: Kırsala hiç ulaşılamamış!

CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, büyük yıkımın yaşandığı Kahramanmaraş’taki ilk izlenimlerini anlattı. Göksu ilçesindeki süreci anlatan Sertel, “TV’erde ekranlara yaşananların çok daha fazlası var. Kırsala hiç ulaşılamamış. Köylerde ne olup bittiği daha belli değil. Merkeze daha yeni hakim olunuyor” ifadelerini kullanırken, vefatlar ile ilgili ise “Ben diliyorum ki bu vefat sayılarının üzerine rakamlar çıkmaz ancak o kadar çok sayıda yıkılan bina var. Maalesef vefat sayısı artacak gibi duruyor” dedi.

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - Kahramanmaraş'ta dün meydana gelen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremler Kahramanmaraş, Kilis, Diyarbakır, Adana, Osmaniye, Gaziantep, Şanlıurfa, Adıyaman, Malatya ve Hatay'da büyük yıkıma neden olmuştu. 

Binlerce vatandaşın vefat ettiği ve arama kurtarma çalışmalarının 10 ilde sürdürülmeye çalışıldığı süreçte tüm Türkiye yasa boğulurken Türkiye'nin dört bir yanından yardımlar bölgeye gönderilmeye devam ediyor. Siyasi parti temsilcileri de bölgeye giderek incelemelerde bulunurken, Cumhuriyet Halk Partisi İzmir’den de çok sayıda isim enkaz bölgesinde ya da bölgeye gitmek için yolda bulunuyor.

Kahramanmaraş’ta bulunan isimler arasında yer alan CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel ise bölgedeki il izlenimlerine Egedesonsöz’e konuştu

ÖLÜLER ENKAZ ALTINDA YATIYOR
Ekranlarda görünenden çok daha vahim bir tablo olduğunu dile getiren Sertel, "TV’lerde ekranlara yaşananların çok daha fazlası var. Kırsala hiç ulaşılamamış. Köylerde ne olup bittiği daha belli değil. Kahramanmaraş'a hakim olunmuş ancak Elbistan, Afşin yerle bir. Biz Göksun ilçesindeyiz. Birinci depremde çok sıkıntı görmemiş ancak ikinci depremde çökmüş. İnsanların barınacak yeri yok, çadır gelmemiş... Isınacak, barınacak alanları yok. Çöken yerlerin enkazlarını kaldırmak mümkün değil. Ölüler enkaz altında yatıyor. İş makinesi ve araç bulmakta sorunlar var. İlçenin valisi, kaymakamı ile görüştük. Yardımlar geliyor ancak dağıtımında aksama var"  dedi.

Yeterli personel olup olmadığı yönündeki soruya da yanıt veren Sertel, "Yeterli personel var ancak dağıtımda organize olunmamış. Çadır ve battaniye dağıtımı hiç yok. Yiyecek geliyor fakat onlar da tam dağıtılamıyor" ifadelerini kullandı.

ÇOK FAZLA HASARLI YAPI VAR
Özellikle yıkılan yapı tespitindeki sayıların devamlı olarak artmasının nedeninin ne olduğunun sorulmasına yanıt veren Sertel, "Kırsalda tespit edilemeyen girilmeyen noktalar var. Köylerde tespit az. Hasarlı yapı çok fazla. Çorba bile gelmedi diyorlar. Aç olduklarını ifade ediyorlar. Diliyorum ki bu vefat sayılarının üzerine rakamlar çıkmaz ancak o kadar çok sayıda yıkılan bina var. Maalesef vefat sayısı artacak gibi duruyor" dedi.