GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
27 Ekim 2016 Perşembe 12:12

CHP'li Sarıküse'den Yıldırım'a: İzmirli bunu yemez!

Sarıküse gerçekleşen bölge toplantıları hakkında detaylı bilgi verdi. Başbakan Yıldırım’ın 2014 seçimleri için yaptığı FETÖ çıkışıyla ilgili de konuşan Sarıküse, “Başbakan buna sadece kendisi inanıyordur. Şimdi de başka insanları kandırmaya çalışıyorlar ama İzmirli bunu yemez” dedi.
Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ - Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir İl Gençlik Kolları Koordinasyon toplantısı Seferihisar’da gerçekleşti.

CHP Seferihisar İlçe Gençlik Kolları’nın ev sahipliği yaptığı bölge buluşmasına Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer, İl Gençlik Kolları Başkanı Sinan Sarıküse ve çok sayıda partili katıldı. 

TÜRKİYE’NİN GÖZÜ İZMİR’DE, İZMİR’İN GÖZÜ SİZDE
Belediye Başkanı Soyer, “Şimdi artık birbirimizin koluna sımsıkı girip, birbirimize sımsıkı sarılıp destek olmamızın vakti. Önce güç olmak zorundayız. Güç olmanın yolu dayanışmayı güçlendirmekten geçiyor. Yoksa hepimiz tek tek dayak yemeye devam edeceğiz. Ama ne zaman ki birbirimize sıkı sıkı sarılacağız, o zaman yeneceğiz faşizmi. Türkiye'nin gözü İzmir'de İzmir'in gözü sizde...” diye konuştu. 

Egedesonsöz’e konuşan İl Başkanı Sinan Sarıküse toplantıların içeriğiyle ilgili detaylı açıklamalarda bulundu. Sarıküse Başbakan Binali Yıldırım’ın geçtiğimiz günlerde 2014 yerel seçimleri için sarf ettiği “2014 seçimlerinde İzmir'de aday kampanyasını yürütürken FETÖ mensubunun, FETÖ örgütünün o bacı, abla ve abilerinin nasıl CHP'yle beraber kendilerini parçalarcasına kampanya yaptıklarına, sandık başlarını tuttuklarına birebir şahidim” sözlerine de cevap verdi. 

BÜYÜK İZMİR TOPLANTISI YAPACAĞIZ
Sarıküse, “Bölge toplantılarına başladık. Menderes bölge toplantısını Tire’de yaptık. Yarımada bölge toplantısını Seferihisar’da gerçekleştirdik. Bakırçay ve metropol toplantılarını düzenleyeceğiz. Böylelikle genç arkadaşlarımızın bizden taleplerini dinliyoruz, hep birlikte ortak akılla hareket ediyoruz. Sadece siyasi sorunları değil yerel halkın problemlerini de gençlik olarak dinliyoruz. İletebileceğimiz sorunları gerekli merciler varsa yardımcı oluyoruz.  Hem kaynaşma sağlanıyor hem insanların dertlerine çare olmaya çalışıyoruz. Tüm bölgeler bittikten sonra büyük İzmir toplantısı yapacağız.  Bu toplantıları ilk dönemimde de yapmıştım. Bunun amacına erken seçim de giriyor. Örgütümüzü motive etmek ve bu süreçte parti politikalarımızı bölge insanına nasıl anlatabiliriz, partimizi daha iyi duruma nasıl getirebiliriz diye düşünüyoruz. Bu toplantıların çıkış noktası budur. Serbest kürsülerle konuşmalar oluyor.  15 Temmuz darbe sürecinde CHP’nin durduğu nokta nasıldı. Daha iyi nasıl olabilirdi düşüncesiyle adeta bir beyin fırtınası yapılıyor. Gerek İzmir, gerek Türkiye hatta uluslararası konulardan bile bahseden arkadaşlarımız var. Bunlar bizim birbirimizden bir şeyler öğrenmemizi sağlıyor” diye konuştu. 

SADECE KENDİSİ İNANIYORDUR!
Başbakan Yıldırım’ın açıklaması için de konuşan Sarıküse, “Başbakan buna sadece kendisi inanıyordur.  Zamanında nasıl bu insanları mekanizmaların başına getirdiler, devleti nasıl teslim ettiler, daha sonra basit bir açıklamayla ‘kandırıldık’ dediler. Şimdi de başka insanları kandırmaya çalışıyorlar ama İzmirli bunu yemez.  CHP’nin İzmir’deki ve Türkiye’deki duruşu bellidir. Hiçbir zaman bu örgütlerle yan yana durmadık. Zamanında biz karşı dururken kendileri bunları devletin valisi durumuna getirdiler, bakan müsteşar yaptılar. Çocuk oyuncağı gibi kandırıldık diyebiliyor ve bu kadar basit açıklayabiliyorlar. Biz kendimizi bu konuda ispatlamaya ihtiyaç duymuyoruz. Başbakan demek ki kendini ispatlama ihtiyacı hissetmiş. Ama bunu tüm Türkiye biliyor. Biz bu açıklamayı dikkate almıyoruz.  Bizim duruşumuz Kuva-i Milliye ruhundan gelir” ifadelerini kullandı.