GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
8 Temmuz 2016 Cuma 10:42

CHP'li Purçu’nun 'istek' isyanına Romanlardan tepki!

CHP İzmir’in Roman milletvekili Özcan Purçu’nun Roman vatandaşların yoğun taleplerine karşı yaptığı, “elimde sihirli değnek var sanıyorlar” açıklamalarına İzmirli Romanlardan sert tepki geldi. İzmir Roman Dernekleri Başkanı Abdullah Cıstır, Purçu’ya yüklenerek, “Biraz söz dinleyin” dedi.

EGEDESONSÖZ - CHP’nin 7 Haziran seçimlerinde en çok konuşulan adaylarından olan İzmir’in Roman milletvekili Özcan Purçu’nun açıklamaları Romanları kızdırdı.

SANIYORLAR Kİ ELİMDE SİHİRLİ DEĞNEK VAR
CHP’li vekilin ulusal bir gazeteye verdiği demeçler, İzmir’deki Romanları kızdırdı. Purçu’nun açıklamasında Romanların vekillik süresi boyunca kendisine ilettikleri istekleri dile getirerek, “Sanıyorlar ki elimde sihirli bir değnek var, dokununca her şeyi yapacağım”  ifadelerini kullandı.

'AT ÖLDÜ AT AL'
Roman vatandaşların meclise ziyarete 150 – 200 kişi gelmeleri nedeniyle meclis lokantasının “misafiriniz gelecek mi” sorusunu anlatan Purçu, gelen istekler içinde, “Çadırda kalıyoruz, ev yapacağız deyip tuğla isteyen oluyor. Bazıları iş istiyor. Çiçek satarken zabıta çiçeklerini alıyor. ‘Çiçeklerimi zabıtadan geri al’ diyenler oluyor. Atı ölür, ‘at al bana’, ‘Boya sandığımı zabıta aldı, boya sandığı al bana’ gibi böyle günlük istekler. Benden ilaç, çocuk bezi, süt istiyorlar” açıklamalarında bulundu.

Özcan Purçu’nun ifadeleri sonrası  ilk tepki İzmir Romanlar derneği Başkanı Abdullah Cıstır’dan geldi.  Yaptığı yazılı açıklama ile haberdeki ifadeleri eleştiren Cıstır, Purçuya çağrıda bulundu.

MECLİSTE YEDİRİP İÇİRDİĞİNİZİ SÖYLEMEYİN
Cıstır yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: “Sayın Vekil Romanların sisteme ulaşamamaları ve sizden talep yoğunluğu hakkında neredeyse şikayete varan bunalım halleriniz travmatik bir vakadır.

Romanların sorunlarını  mevcut sistem biriktirdi Romanlar değil. Dolayısı ile Romanlar’dan şikayet etmeyin. Hele mecliste yedirip içirdiğinizi hiç söylemeyin. Ne mutlu sizi yalnız bırakmıyorlar ne mutlu sorun çözmek adına çıktığınız yolda sizi sayıp sizi sayıp sorun iletip sizi ziyaret ediyorlar.”

TEK BAŞINA ÇÖZEMEZSİN SAYIN VEKİL
“Siz de neredeyse bu sorunları yalnız çözmeye talip halleriniz var çözemezsiniz sayın vekil çözemezsiniz. Burada sorunlara sistemi ortak etmeniz gerekmektedir. Başta CHP’li vekiller Belediye başkanları ve Meclis üyeleri olmak üzere sorun yoğunluğunu paylaşmanız ve çözüm ortakları oluşturmanız şart.”

VATANDAŞLARI YÖNLENDİRİN
Problem havuzu oluşturun. Sorun başlıklarını kategorize edin. Romanlar ile ilgili çözüm kulübü oluşturun (adı sorun varsa çözüm de vardır olsun) Roman STK’lar Roman mahalle muhtarları tüm yerel dinamiklerden gönüllü üyeler oluşturun.  Belediye Başkanlarını çözüm ortakları olarak sorumluluğa davet edin. İş dünyasına yakın vekilleri sorunlarımıza ortak olun diye sorumluluğa davet edin. Sorun söyleyen vatandaşı yönlendirin sistemin tüm kanallarını zorlamasını öğretin danışmanlarınız örnek dilekçeler ve nereye yazacakları ile ilgili yönlendirme yapsın ve dilekçe numaralarından hep birlikte takip edelim.”

BİRAZ SÖZ DİNLEYİN
Biraz söz dinleyin. Birlikte hareket edemeyince birlikte yol alınmıyor siz kırmızı plakaya vardınız ancak romanlar yerinde sayıyor  sorunu fırsata çevirin sayın vekil Romanların talep yoğunluğunu bunalıma değil fırsata çevirin farkındalık oluşturmaya yönelik tabii ki toplum adına biz buradayız.