GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
13 Kasım 2017 Pazartesi 14:45

CHP’li Pala'dan Başkan Soylu'ya çok sert sözler... Menderes karıştı!

Belediye Başkanı Soylu’nun borçlanma yetkisi istediği önergelere CHP’liler ‘Hayır’ dedi. Soylu’nun CHP’yi eleştirmesi sonrasında konuşan İlçe Başkanı Pala, “Menderes halkının geleceğinin beceriksiz, israfçı, egosu yüksek, gösteriş meraklısı kişilerce ipotek altına alınmasını istemiyoruz” dedi.

EGEDESONSÖZ- Menderes Belediyesi’nin Kasım ayı olağan meclis toplantısında Başkan Bülent Soylu’nun istediği ve 20 milyonu kapsayan borçlandırma yetkisine Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grubunun karşı çıkması tartışmayı beraberinde getirdi.

Gelişmenin ardından Menderes Belediye Başkanı Soylu, “CHP’nin bu anlamda ret kararına üzüldüm ama şaşırmadım çünkü geçmişte bunun örnekleri mevcut. Onlar hizmeti engelleseler de biz Menderes için canla başla çalışmaya devam edeceğiz” açıklamasını yaptı.

CHP Menderes İlçe Başkanı Ahmet Pala ise, Soylu’ya çok sert tepki gösterdi. Başkan Pala sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

Günümüzü gün edelim, satalım, borçlandırabildiğimiz kadar borçlandıralım ki bizden sonra gelecek olanlara tam bir enkaz bırakalım. Eğer karşı çıkarlarsa; “Bakın CHP yine hizmeti engelliyor” diye yaygara kopartırız. Menderes Belediye Başkanlığının benimsediği yönetim anlayışının kısa özeti.

Menderes Belediye Başkanı Sayın Soylu geçen hafta yapılan meclis toplantılarında iki adet başkanlık önergesi vererek Menderes Belediyesini 14.864.336,42 + 5.815.850,15TL, toplam 20.680.186,57TL borçlandırmak için yetki istedi. Komisyonlara sevk edilen bu önergeler CHP grubunu bu borçlanmaya karşı çıkmasına rağmen kabul edildi. Yani Menderes Belediyesinin toplam miktarını bilmediğimiz borçlarına 20.680.186,57TL ilave olacak.

BECERİKSİZ, İSRAFÇI, EGOSU YÜKSEK…
Bir önceki belediye başkanının açıklamalarına göre borçsuz hatta nakit para ile teslim aldığı belediyeyi, daha önce de benzeri önergelerle borçlandıran, birçok belediye taşınmazını satan ve toplam borç miktarını bizim bile takip etmekte zorlandığımız Sayın Soylu’nun bu borçlanma önergelerine CHP grubu karşı çıktı. Çünkü, Menderes halkının geleceğinin beceriksiz, israfçı, egosu yüksek gösteriş ve reklam meraklısı kişilerce ipotek altına alınmasını istemiyoruz.

Medyatik olmayı çok sevdiğini düşündüğümüz Sayın Soylu, bizleri ve Menderes halkını bu konuda ikna etmek için; Menderes Belediyesinin mevcut imkanlarını nerelere harcadığını, ne kadar belediye malını sattığını, belediyeyi ne kadar borçlandırdığını ve bunlara neden ihtiyaç duyduğunu ve de çocuklarımızın geleceğini ipotek altına alma hakkını kendisine kimin verdiğini izah etmek zorundadır.

Beceremediği her iş için Büyükşehir Belediyesini suçlayan, Menderes’in mahallerine pankartlar asan Sayın Soylu, bugüne kadar Büyükşehir Belediyesinin kendisine bedelsiz olarak sağladığı imkanları da açıklasa mesela; Özdere Sahil projesine ve hizmet binasına yapılan katkıları, verilen parke taşlarını, çöp arabalarını vs. açıklarsa daha inandırıcı olacaktır. Ancak, bu erdemli davranışı bugüne kadar kendisinden hiç göremedik.

Son çırpınışlarını sergileyen Sayın Soylu, Menderes Belediyesini batağın içine sürükleyerek seçim malzemesi yapmaya çalışacağı göstermelik işler peşinde koşmaya ve avazı çıktığı kadar bağırıp gürültü çıkarmaya devam ediyor. Üzüntümüz yanlış ve savruk yönetim anlayışının faturalarının gelecekte Menderes halkı tarafından ödenecek olmasıdır.