GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
28 Mayıs 2023 Pazar 18:43

CHP'li Öztrak: Kimse bir oldubitti yaratmasın

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, sandıkların kapanmasının ardından açıklama yaptı, "Sonuçlar kesinleşinceye kadar kimse bir oldubitti yaratmasın. Balkon konuşmalarıyla suyu bulandırmaya kalkışmasın" dedi.

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, cumhurbaşkanı seçiminin ikinci turu için oy verme işleminin sona ermesinin ardından açıklama yaptı. Öztrak "Net bir uyarıda bulunuyoruz. Sonuçlar kesinleşinceye kadar kimse bir oldubitti yaratmasın. Balkon konuşmalarıyla suyu bulandırmaya kalkışmasın. Milletimiz saat 19.00'da yapacağımız açıklamayı beklesin. Görevlilerimiz ve vatandaşlarımız sandıkları korumaya devam etsin" dedi.

Öztrak'ın açıklamaları şöyle:

"KURDUĞUMUZ VERİ SİSTEMİYLE SONUÇLARI TAKİP EDİYORUZ"
"Sandık başında görevli arkadaşlarımız, müşahitlerimiz, üstün bir sorumluluk anlayışıyla görevlerini sürdürüyorlar. Biz de genel merkezimizde kurduğumuz veri sistemiyle sonuçları takip ediyoruz. Üstüne basa basa söylüyorum. Milletimizin iradesini sonuna kadar koruyacağız ve kazanacağız."

"İŞLEMLER BİTENE KADAR GÖREVİNİZİN BAŞINDAN AYRILMAYIN"
"Sadece iki adayı oyladığımız için sonuçlar bu akşam hızla belli olacak. Tüm yetkilileri sağduyulu davranmaya ve görevlerini layıkıyla yapmaya davet ediyoruz. Sandık görevlilerimize ve müşahit arkadaşlarımıza görevlerini hatırlatmak istiyorum. Sayım sırasında yapılabilecek tüm usulsüzlükleri takip edip önleyeceksiniz. Islak imzalı tutanakların seçim kurullarına güvenle ulaşmasını sağlayacaksınız. Birleştirme tutanakların takip edeceksiniz ve ıslak imzalı tutanakları genel merkezimize hızla ulaştıracaksınız. Bu işlemler bitene kadar görevinizin başından ayrılmayacaksınız."

"KİMSE BALKON KONUŞMALARIYLA SUYU BULANDIRMAYA KALKIŞMASIN"
"Devletin resmi ajansı tarafından açıklanan ilk sonuçların nasıl manipüle edildiğini ve ne kadar hızlı değiştiğini bu seçimin ilk turu dahil bütün seçimlerde gördük. Tekrar ediyorum, görevinizin başından ayrılmayacaksınız.

Ayrıca net bir uyarıda bulunuyoruz. Sonuçlar kesinleşinceye kadar kimse bir oldubitti yaratmasın. Balkon konuşmalarıyla suyu bulandırmaya kalkışmasın. Milletimiz saat 19.00'da yapacağımız açıklamayı beklesin. Görevlilerimiz ve vatandaşlarımız sandıkları korumaya devam etsin.

Birleşe birleşe bugüne geldik. Bugün hep birlikte kazanacağız. Demokrasi kazanacak. Yandaşımın değil vatandaşımın refahı diyenler kazanacak. Cumhuriyetin ikinci yüzyılında bu ülkeye yeniden baharları getireceğiz."