GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
17 Haziran 2022 Cuma 08:59

CHP'li Öztrak Erdoğan'ı İzmir'den eleştirdi: Aday mı değil mi göreceğiz!

Genel Merkez programı kapsamında İzmir'e gelen ve basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Parti Sözcüsü Faik Öztrak, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Cumhur İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı olduğunu İzmir'den açıklaması hakkında çarpıcı değerlendirmelerde bulundu

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Parti Sözcüsü Faik Öztrak, ‘asgari ücrete ara zam beklentisi’, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 2023 genel seçimlerinde Cumhur İttifakı Adayı'nın kendisi olduğunun İzmir'de duyurması ve asgari ücret zammı hakkında İzmir basınına açıklamalarda bulundu.

MAAŞ AYARLAMALARI YAPILMASI LAZIM
Son dönemlerde üst üste yapılan açıklamalar ile gündemdeki yerini sağlamlaştıran 'Temmuz'da asgari ücrete ara zam' konusunda 'bi an önce yapılmalı' yorumunda bulunan Öztrak, “Şu anda asgari ücret açlık demek... Çok ciddi bir şekilde açlık sınırının altına düşmüş vaziyette… Hükümet övünüp duruyor, 500 milyardan fazla, kasasında para var hazinenin… Dolayısıyla bir an önce kimseyi bekletmeden bu maaş ayarlamalarını yapmaları lazım” ifadelerini kullandı.

ZAM ORANI…
Zam söylentilerinin olası bir seçim için hazırlık mı olduğu yönündeki soruya yanıt veren Öztrak, "Milleti bu kadar yoksullaştırdıktan sonra ne seçim yatırımı… Hükümetin boynunun borcu!  Çünkü işleri bu hale getiren hükümet… Vatandaşı bu sıkıntıya sokan hükümetin bu sıkıntıyı çözmesi lazım. Asgari ücretin tespitinden beri enflasyon ne kadar? Yüzde 35-40… Bunun altında zam olmaması lazım" dedi.

ADAY MI DEĞİL Mİ GÖRECEĞİZ
Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Cumhur İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı olduğunu İzmir'den açıklamasını da değerlendiren Öztrak “Her seferinde açıklıyor ama bakalım gerçekten aday mı değil mi göreceğiz yakında…” ifadelerini kullandı.