GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
18 Eylül 2018 Salı 15:27

CHP'li Özkan'dan İzmir'e mesaj: Kocaoğlu'na kırgınlığım yok!

Genel Başkan Yardımcısı Özkan, adaylık kararını 1 Ekim’de açıklayacak olan Başkan Kocaoğlu için, “Başkanın kararı ne olursa hayırlı olsun. Biz Aziz Bey’le asla bir kırgınlık yaşamadık. Arkadaşların imza toplaması, genel merkez koltuklarına aday olması, destek vermesi doğal bir süreçti” dedi.

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ- Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Basınla İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Tuncay Özkan, gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu. Partisinin İzmir’de gerçekleştirdiği Ege Bölge toplantısı sürerken gazetecilerin sorularını yanıtlayan Özkan, 2019 yılının Mart ayında gerçekleşmesi planlanan yerel seçimler üzerinden net mesajlar verdi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adaylığı noktasında ismi kulislerde dillendirilen Özkan iddialar karşısında çarpıcı açıklamalar yaptı.

KOCAOĞLU’NUN KARARI NE OLURSA HAYIRLI OLSUN!
Özkan, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile yıldızının barışmadığı yönünde yapılan yorumlar için de konuştu. Başkan Kocaoğlu’nun 1 Ekim tarihinde yapacağı adaylık açıklamasını da değerlendiren Özkan, “Başkanın kararı ne olursa hayırlı olsun” dedi.

BUNLARIN HİÇBİRİSİNİN ÖNEMİ YOK
İsminin kulislerde adaylıkla anılmasını hakkında konuşan Özkan, “Bunların hiçbirisinin bir önemi yok. Geldiğim günden beridir bağırıyorum. Bağırmaya da devam edeceğim. İzmir CHP’dir CHP kalacak. İzmir CHP’nin kalesidir. Ege CHP’nin kalesidir. Yaşam biçimini, vatan sevgisini, coşkuyu Türkiye’nin her yerine yaymak üzere mücadele ediyoruz. Bu topraklar CHP’nin kuruluştan bugüne taşıdığı şanlı topraklardır. Bu topraklardan doğan güneşin tüm Türkiye’yi kuşatması için mücadele ediyoruz. Belediye başkanlarımız da, ilçe başkanlarımız da oy veren üyelerimiz de aynı. Bu mücadelenin bir parçası olmak dünyanın en büyük madalyasıdır. Göğsümüzde o madalyayı taşıyoruz” açıklamasında bulundu.

ÖN SEÇİM YAPILIRSA YARIŞACAK MI?
‘Ön seçim yapıldığı takdirde yarışacak mısınız?’ sorusunu yanıtlayan Özkan, “Genel merkez yöneticisiyim. Bu tür sorularla muhatap olmak yanlış olur. Biz arkadaşlarımızın en adaletli şekilde yarışabilmeleri, adayın en adaletli şekilde belirlenebilmesi ve hedef ulaşmak için, kazanacak olan arkadaşımızı belirlemek için bütün çabamızla buna uğraşıyoruz” diye konuştu.

AZİZ BEY’LE KIRGINLIK YAŞAMADIK
Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu ile kırgınlık yaşamadığını ve arasında bir soğukluk olmadığını ifade eden Özkan, “Hiç kırgınlığım yok. Biz Aziz Bey’le asla bir kırgınlık yaşamadık. Siyasal eleştiriler olur. Bugüne kadar ne Aziz Bey’le ne de başka bir partilimizle ilgili olarak kötü bir şey ağzımdan çıkmamıştır” dedi.

DOĞAL SÜREÇLER
İmza hareketinin ve değişime destek veren Başkan Kocaoğlu’nun tavrının doğal olduğunu aktaran Özkan, “Doğal bir şey. Arkadaşlarımızın imza vermesi, imza toplaması, genel başkanın koltuğuna aday olması, genel merkezdeki koltuklara aday olunması çok doğal. Bu süreçler çok doğal karşılanması gereken süreçler. Yaşandı bitti. Her şey normal” dedi.

İZMİR BENİM AŞKIM 
Özkan ayrıca, “Ben CHP genel başkan yardımcısıyım. Var gücümle bağırıyorum. CHP İzmir’in burçlarından bayrağını aşağıya indirmeyecek. Çünkü o bayrak oraya İzmirlinin gönlünden geldi ve asıldı. Biz bu kentin ekonomisini, şehrini, denizini, toprağını, kuşunu, kadınını, çocuğunu, ağacını bir tutan, bir bilen bir aşkla bakıyoruz. İzmir benim aşkım. İnsan aşkını yüceltmek ona katkı sunmak için çaba gösterir” ifadelerini kullandı.