GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
14 Ekim 2016 Cuma 13:21

CHP'li Oran: Bizde mağdur yok, nokta atışı!

Çeşme İlçe Başkanı Oran, FETÖ operasyonları sonrası yaşanan mağduriyetlerin ilçedeki yansıması için konuştu. Oran, “İlçemizle ilgili bize mağdur dilekçesi gelmedi. Tahminime göre nokta vuruşu oldu” dedi.

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ - Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir İl Örgütü, ilçelerde düzenlenen danışma kurullarına tam gaz devam ediyor.

2019’yapılacak yerel seçimin erkene alınmasının gündeme gelmesi karşısında sandık çevresi örgütlenme modeli üzerinde çalışmalarını yoğunlaştıran örgüt aynı zamanda 15 Temmuz ve sonrasında ilan edilen Olağanüstü Hal (OHAL) döneminde yaşanılanları masaya yatırıyor.

Çeşme İlçe Örgütü’nün düzenlediği toplantıya İzmir milletvekilleri Özcan Purçu ile Ali Yiğit, Parti Meclis (PM) Üyesi Mustafa Moroğlu, Yüksek Disiplin Kurulu (YDK) Üyesi Şehrazat Mercan, Örgütün birinci bölge sorumlusu Ednan Arslan, Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç, Çeşme İlçe Başkanı Ekrem Oran, yönetim kurulu üyeleri ve çok sayıda partili katıldı. 

İlçe Başkanı Ekrem Oran Egedesonsöz’e yaptığı açıklamada toplantıya dair detaylar verdi.

NELER KONUŞULDU?
Oran, “Danışma kurulumuzda 15 Temmuz ve sonrası Türkiye konuşuldu. 15 Temmuz’un içeriği, sonrasında oluşan birlik havasının OHAL ilan edilip Kanun Hükmünde Kararnamelerle (KHK) nasıl kullanıldığı ve doğan mağduriyetler konuşuldu.  İhtimal olan erken seçim de üzerine de fikir alışverişinde bulunuldu” dedi.

TAHMİNİME GÖRE NOKTA VURUŞU OLDU!
Oran ayrıca 15 Temmuz sonrasında yürütülen FETÖ operasyonlarında yaşanan mağduriyetlerin ilçesindeki yansımasına ilişkin konuştu. Ülke genelinde CHP’ye 35 bin civarında mağdur başvurusunun yapıldığı, İzmir’in ilçelerinde buna benzer çok sayıda başvuru olduğu belirtilirken Oran Çeşme’yle ilgili bilgi verdi. Oran, “ İlçemizle ilgili bize mağdur dilekçesi gelmedi. Tahminime göre nokta vuruşu oldu ve mağduriyet oluşmadı. Bir tane dilekçe geldi. Bursa Orhangazi İlçesi’nin bir memuru... Çeşme’de tatildeydi. Gerekli iline gönderilmesi için dilekçesini İzmir’e gönderdik.  Bir öğretmen hanımefendinin görevden alınma durumu vardı. Bunun dışında bir gelişme olmadı” diye konuştu.  

28 VE 29 EKİM’DE İKİ ETKİNLİK
Oran ayrıca çalışmalara ilişkin konuştu ve “Seçim için örgütlenmemizi tamamladık. Sadece yaz aylarından dolayı biraz ara vermiştik.  28 Ekim’de bir programımız var. 12 Eylül’den kalan 14 yıldır AKP tarafından yamalı bohça haline getirilen anayasayla ilgili söyleşimiz olacak. Hukuk ve Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Aydın Milletvekili Bülent Tezcan ilçemize gelecek.  ‘CHP Nasıl bir anayasa istiyor?’ adı altında vatandaşlarımızın görüşlerini Bülent Tezcan’a CHP’nin görüşlerini de vatandaşa ileteceğiz. 29 Ekim’de de fener alayı düzenledik. 40 bin nüfuslu ilçemizde geçtiğimiz sene 3 bin kişi katılmıştı” ifadelerini kullandı.