GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
7 Şubat 2021 Pazar 09:55

CHP'li o isimden flaş disiplin yorumu: Yapacakları en doğru şey beni ihraç etmek

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Yönetimi tarafından 'kesin ihraç istemi' ile İl Disiplin Kurulu'na sevk edilen CHP Gaziemir Belediye Meclis Üyesi Levent Çağlarsu disiplin süreci ile ilgili, "Disiplin Kurulu'nun yapacağı en doğru karar beni ihraç etmektir. Eğer beni ihraç etmezlerse ben bu şekilde devam ederim. Çünkü benim görüşlerim CHP'nin gerçek kimliğini yansıtıyor. Benim ismimin sağ bir parti ile AK Parti, MHP'li yan yana konuşulması bana en büyük hakarettir" ifadelerini kullandı.

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ -Cumhuriyet Halk Partisi'nde parti içi çatışmaların en fazla yaşandığı ilçelerden olan Gaziemir'de, Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda ile gerek Belediye Meclisi'nde gerekse sosyal medya üzerinden sıkça karşı karşıya gelen CHP Gaziemir Meclis Üyesi Levent Çağlarsu da İl Yönetimi toplantısında 'kesin ihraç' istemi ile İl Disiplin Kurulu'na sevk edilmişti.

Ocak ayı olağan Meclisi'nde Denetim Komisyonu'na üye seçimi sonrası yaşanan krizde Gaziemir Meclis Üyesi Çağlarsu, Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda'ya 'diktatör' göndermesi yaparken, Başkan Arda ise Çağlarsu için 'hain' ifadelerini kullanmıştı.

Yaşanan süreç sonrası gazetemize konuşan Cumhuriyet Halk Partisi Gaziemir Meclis Üyesi Levent Çağlarsu, kendisinin partiden ihraç edileceğine emin olduğunu belirtirken, kendi görüşlerinin CHP'nin gerçek kimliğini yansıttığını belirtti. Çağlarsu ifadelerini şu şekilde sürdürdü;

"İki tane dosyam var disiplinde kesin ihraç istemi ile. Ben partimin vereceği karara saygılıyım. Onlar benim sadece CHP'deki kaydımı silebiliriler ancak benim ideolojimi sorgulayamazlar. Ben yine demokrasi mücadeleme her platformda devam edeceğim. Benim savunduğum görüş CHP'nin gerçek kimliğidir. Ben bağımsız bir meclis üyesi olduğum zaman asla bir sağ partiye geçme ya da onlarla ittifak yapma gibi bir düşüncem asla olmaz. Bunu bağımsız bir meclis üyesi olduğumda herkese daha net göstereceğime inanıyorum."

ARDA'NIN SİYASİ HAYATI 6 AYDA İLÇE KONGRESİ İLE BİTTİ

Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda ile 40 yıllık arkadaşlıkları olduğunu belirten Çağlarsu, Denetim Komisyonuna kendilerinin seçilmesi sonrası başlayan tartışmaların nedenini Nisan ayı Meclisi'nde açıklayacaklarını söyledi. Çağlarsu, "Başkanın suçlaması bu. Başkan Denetim Komisyonuna kendisine biat eden üyelerin seçilmesini istiyordu ancak biz 4 tane başkana biat etmeyen belediye meclis üyesi komisyona seçilince, arkadaşımızın kimyası bozuldu ve ertesi gün gidip bizi Genel Merkeze şikayet etti. Bizlerin neden Denetim Komisyonu'na seçildiğini de Nisan ayında okunacak olan Denetim Komisyonu Raporu'nda görecekler. Niçin bizi istemediğini ben raporumda belirteceğim. Halil Arda benim 40 yıllık arkadaşım. Arda'nın belediye başkanı olmasındaki payın yüzde 90'ı bana aittir. Onun belediye başkanı aday adayı olmaya ikna eden kişi benim. Bu sürece nasıl gelindiğine değinmek gerekirse de, ilçe kongresinde yapmış olduğu siyasi konuşma ile hem siyasi hem de CHP'yi yaraladı. Yani Arda'nın siyasi hayatı 6 ayda ilçe kongresi ile bitti" ifadelerini kullandı.

BANA EN BÜYÜK HAKARETTİR

Disiplin Kurulu'ndan çıkacak süreç hakkında düşüncelerini de belirten Levent Çağlarsu, "Ben ihraç olacağına eminim. Bir an önce ihraç kararını versinler ve burada bir muğlak kalmasın. Disiplin Kurulu bir an önce benim bağımsızlığımı ilan etsin.  İhraç çıkmazsa ben istifa etmem. Ben söylediklerimden vazgeçmem. Disiplin Kurulu'nun yapacağı en doğru karar beni ihraç etmektir. Eğer beni ihraç etmezlerse ben bu şekilde devam ederim. Çünkü benim görüşlerim CHP'nin gerçek kimliğini yansıtıyor. Benim sağ bir parti ile AK Parti, MHP'li yan yana konuşulması bana en büyük hakarettir, kimse böyle bir şey beklemesin benden" dedi.