GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
20 Şubat 2019 Çarşamba 17:43

CHP’li Nezir, Lider’e gitti ve konuştu: Onurlu bir adaydım, onursuzca çektiler!

Buca Belediye Başkan adaylığından genel merkez kararıyla geri çekilen Suat Nezir, Genel Başkan Kılıçdaroğlu ile görüşmeye gitti. Nezir, “Genel başkan ile görüşme sağlayamadık. Genel başkan isteğimize karşılık vermedi. İzmir’e döneceğiz. Ben CHP’nin onurlu bir adayıydım ve onursuz ve gurursuz bir şekilde adaylıktan çekildim. Burası CHP! Kabile devleti partisi değil” dedi.

Mehmet İŞLER/ EGEDESONSÖZ- Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK) hazırladığı takvim doğrultusunda siyasi partiler 31 Mart yerel seçimleri için oluşturdukları aday listelerini seçim kurullarına teslim etti. Sürecin İzmir’deki en hareketli partisi Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) oldu. 16 Şubat Salı Günü saat 17:00 itibariyle listeler son şeklini alarak resmileşirken İzmir’i yakından ilgilendiren flaş bir değişiklik oldu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun geçtiğimiz hafta sonu kente gelerek gerçekleştirdiği aday tanıtım toplantısında kamuoyuna Buca Belediye Başkan Adayı olarak ilan ettiği Suat Nezir genel merkez kararıyla geri çekildi. Nezir’in yerine Buca Belediye Başkan Adayı Erhan Kılıç oldu.

Buca İlçe Örgütü’nden bazı partileriler gün içinde il binası önüne giderek Başkan Deniz Yücel’i protesto etti. Nezir’in ise Ankara’ya gittiği ve Genel Başkan Kılıçdaroğlu ile bir görüşme gerçekleştirmek istediği aktarıldı.

Başkent’e giden fakat Lider ile görüşemediğini bildiren Nezir önemli açıklamalarda bulundu. Nezir ayrıca İl Başkanı Deniz Yücel’in adaylığına yönelik, ‘Uygun bulunmadı, tereddütler oluşturdu’ gibi değerlendirmelerine de cevap verdi.

Nezir şunları söyledi:

GENEL BAŞKAN İSTEĞİMİZE CEVAP VERMEDİ
Genel başkan ile görüşme sağlayamadık. Genel başkan isteğimize karşılık vermedi. İzmir’e döneceğiz.

KABİLE DEVLETİ PARTİSİ DEĞİL
(Yücel'in açıklamaları için) İl başkanı kendi hüsnü kuruntusunu söylüyor. Öyle bir şey söz konusu değil. Bir tereddüt oluştuysa son güne bırakılmaz. Burası CHP! Kabile devleti partisi değil. Kurumsal bir kimlik. Kendisi CHP’ye yakışır beyanlarda bulunsun. Sonuçta Atatürk’ün koltuğunu temsilen İzmir’de oturuyor.  Kimseyi küçülten söylemlerde bulunmasın. Ben CHP’nin onurlu bir adayıydım ve onursuz ve gurursuz bir şekilde adaylıktan çekildim. Hiçbir şekilde karşılık beklemeden bu görevi talep ettim. Layık görüldüm ama aynı karşılığı genel merkezimizden göremedim. İl başkanımız samimiyetsiz bir açıklama yapmış. İl başkanına yakışır bir açıklama değil.

Yarın bir basın açıklaması yapacağım. Konuyu tüm ayrıntılarıyla basınla paylaşacağım. Daha geniş bir açıklama olacak. Kamuoyunu bilgilendireceğim.