GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
19 Ağustos 2024 Pazartesi 15:26

CHP'li Nalbantoğlu ‘yangın’ tartışmasına girdi: Bunun adı kayıkçı kavgası!

AK Parti ve CHP arasında süren İzmir’de yangın tartışmalarına CHP İzmir Milletvekili Rıfat Nalbantoğlu da dahil oldu. Nalbantoğlu, “İzmir, yangınlara teslim oldu. Akciğerleri söndü. Olan, İzmir’e oldu... İzmirliye oldu. Geriye kalan ise sadece ve sadece ‘kayıkçı kavgası” dedi.

EGEDESONSÖZ – İzmir’de yaşanan yangınlar sonrasında AK Parti ve CHP arasında tartışma yaşanırken olaylara dair bir yorum da CHP İzmir Milletvekili Rıfat Nalbantoğlu’ndan geldi. Nalbantoğlu, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, 19 Temmuz’da İzmir’de yaşanan yangınlara dair verdiği soru önergesini hatırlatarak, “İzmir, yangınlara teslim oldu. Akciğerleri söndü. Olan, İzmir’e oldu... İzmirliye oldu. Geriye kalan ise sadece ve sadece ‘kayıkçı kavgası” dedi.

Nalbantoğlu’nun yaptığı açıklama şöyle:

Olanlardan olacakları görmek çok da zor değil! Devleti, ülkeyi yönetenlerin öngörülü olması gerek. Aksi takdirde daha çook dizimizi döveriz. Çok değil, bundan bir ay önce… Yani 19 Temmuz’da İzmir’de birbiri ardına çıkan yangınlar sonucu “Yangınlara karşı toplumsal seferberlik ilan edilmeli” diye açıklama yaptım. Soru önergesi verdim. Bakanlığı göreve çağırdım. Ancak süresi geçtiği halde ne önergeme cevap verildi… Ne de olacaklara yönelik bir önlem alındı. Sonuçta İzmir, yangınlara teslim oldu. Akciğerleri söndü. Olan, İzmir’e oldu... İzmirliye oldu. Geriye kalan ise sadece ve sadece “Kayıkçı kavgası.”