GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
26 Ağustos 2023 Cumartesi 13:20

CHP’li Nalbantoğlu, parti içi muhalefete yüklendi: Değişim safsatasını köpürten insanlar!

CHP PM üyesi ve İzmir Milletvekili Rıfat Nalbantoğlu, Dikili İlçe Kongresi’nde yaptığı konuşmada “Partide herkes kendi durduğu yer itibari ile sonuçlardan sorumludur. Türkiye'de en kolay iş sorumluluğu üstümüzden atmak. Bugün CHP karşı karşıya olduğu durumun belki de asli sorunları  değişim safsatasını köpürten insanlardır. Bu değişimin bir manifestosu yayınlanıp, toplumun tüm paydaşları tarafından tartışılmadan ve  hep beraber karar vermeden seçimin bittiği gün Genel Başkanımızı hedef alan konuşmalar yaparsanız ben burada art niyet ararım” dedi.

Oktay GÜÇTEKİN/EGEDESONSÖZ- CHP PM üyesi ve İzmir Milletvekili Rıfat Nalbantoğlu, Dikili İlçe Kongresi’nde ülke ve parti içi konulara dair açıklamalarda bulundu.

KAZANAMADIK ANCAK VAZGEÇMEDİK
Kongrede divan başkanlığına seçilmesi sonrası konuşmasını gerçekleştiren CHP İzmir Milletvekili ve PM Üyesi Rıfat Nalbantoğlu , “Bugün Dikilimiz açısından önemli bir kongreyi birlikte gerçekleştireceğiz. Hepinizin bildiği gibi ilk seçim çalışmasına burada başlamıştık 2'nci bölge milletvekili adayları olarak. O zaman da bir çoğunuzla seçim bürosunda birlikte olmuştuk. Bu zorlu süreçte başarı dileklerimiz iletme şansımız olmuştu. Zor bir süreci birlikte atlattık. Tankı, tüfeği ile devletin tüm olanaklarına karşı gerçekten destansı bir savaş verdik. Ancak kazanamadık. Çok bilinen ve çok söylediğimiz bir söz vardır; Kazanılamayabilir ancak kaybetmek vazgeçince başlar. Kazanamadık ancak vazgeçmedik.sizin gözlerinizde kararlılığı görüyoruz. Vazgeçmemizi bekledikleri şey Türkiye’nin hukuksuzluğunu kabullenmemiz,gelir eşitsizliğini kabullenmemiz. Bizim bunlardan vazgeçme ihtimalimiz yoktu İnatla kararlılıkla yolumuzu yürümeye devam edeceğiz.  14 Mayıs seçimlerinde  müthiş bir bölme kampanyası yaşandı.Toplum ikiyi bölünmek istendi. Kutuplaştırma çok üst seviyeler geldi. Türk halkı, seçmenlerimiz, yüzde 87 katılım ile gerçekleşti. Ülkemizin çözmek olduğu sorulardan ziyade partimiz tartışılmaya başlandı. Tabii ki bir işi kazanamadıysan haklı haksız bir takım insanların bunu gündeme getirme hakkı olabilir ancak bizde bütün bu hakları olmayan şeylere karşı direnci göstermek zorundayız” dedi.

CHP KARŞI KARŞIYA OLDUĞU DURUMUN BELKİ DE ASLİ SORUMLULARI DEĞİŞİM SAFSATASINI KÖPÜRTEN İNSANLARDIR
Seçim sonrasında parti içinde yaşanan tartışmalara değinen Nalbantoğlu, “Tüm bu tartışmalarda bir tane suçlu buldular. Sayın Genel Başkanımız üstünden içleri doldurma imkanları olmayan, içinin dolamayacağı bir değişim safsatası ile büyük bi karalama tartışmasını ülke gündemine oturttular. Ancak tartıştığımız o kadar çok şey var ki... Partide herkes kendi durduğu yer itibari ile sonuçlardan sorumludur. Bunu herkes kabul eder. Biz adayken İzmir'de 7 milletvekili vardı, seçimler bitti yine 7 vekilimiz var. 7 olan sayıyı arttıramadıysak en az sayın genel başkanımız kadar bizde sorumluyuz. Hep beraber sorumluyuz. Türkiye'de en kolay iş sorumluluğu üstümüzden atmak. Bugün CHP karşı karşıya olduğu durumun belki de asli sorunları  değişim safsatasını köpürten insanlardır. Önce adaletli olacağız. CHP yönetim kademelerinde yıllardır görev alıp şimdi sonuçlar böyle olunca Genel Başkan gitsin demek... Bu değişimin bir manifestosu yayınlanıp, toplumun tüm paydaşları tarafından tartışılmadan ve  hep beraber karar vermeden seçimin bittiği gün Genel Başkanımızı hedef alan konuşmalar yaparsanız ben burada art niyet ararım. Toplumun tüm kesimleri tarafından konuyu tartışarak sonuca ulaştıracağız diye düşünüyorum. Ben doğmadan 60 sene önce CHP vardı, büyük ihtimalle ben öldükten 260 sene sonra da CHP olacak.Bu nedenle CHP'ye olan ihtiyacın bitmeyecek olmasını unutmadan, partimize hep birlikte sahip çıkalım. Hele hele konuyu zihniyet gibi altından kalkamayacağınız konuları hiç açmayalım. kurucu zihniyet mi değişecek?Bu ülkeyi kuran zihniyet mi değişecek? Bunlar çok tehlikeli sular. Kişisel hedefleriniz için 100 yıllık çınarın geleceğini tehlikeye atmayın" diye konuştu.