GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
13 Ağustos 2024 Salı 13:01

CHP'li Nalbantoğlu’ndan MHP'ye ‘Merih Demiral tepkisi: Bu öneri abesle iştigal!

Milli futbolcu Merih Demiral’ın İzmir’de bozkurt yaparkenki heykelinin dikilmesi önerisi hakkında konuşan Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekili Rıfat Nalbantoğlu, “Önergenin komisyonlara sevk edildiğini öğrendik. Dolayısıyla mecliste kabul edildi diye bir şey yok.  Komisyonlarda da kesinlikle reddedeceğine inanıyorum. Heykel öyle her aklına esenin aklına estiği sırada yaptığı işi anıtlaştıracak bir iş değildir. Adı üstünde anıt! Orada anıtlaştıracak bir şey mi var?” dedi

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ – İzmir Büyükşehir Belediyesi Ağustos ayı olağan meclisi oturumunda  Milliyetçi Hareket Partisi Grup Başkanvekili Bahadır Altınkeser’in Euro 2024’de bozkurt işareti yapan ve 5 maç ceza alan Merih Demiral’ın bozkurt yapan heykelinin kentin bir noktasında yapılması önerisini meclis gündemine sunmuştu.

Önerge tüm siyasi parti temsilcilerinin oy birliğiyle ilgili komisyonlara sevk edilirken, kamuoyunda yer alan karar sonrası bir çok tepki gelmeye devam ediyor. Konuyla ilgili konuşan Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekili Rıfat Nalbantoğlu önerge hakkında Egedesonsöz'e konuştu.

ANITLAŞTIRILACAK BİR ŞEY Mİ VAR?
Nalbantoğlu açıklamasında “Önergenin komisyonlara sevk edildiğini öğrendik.  Komisyonlarda da kesinlikle reddedeceğine inanıyorum. Heykel öyle her aklına esenin aklına estiği sırada yaptığı işi anıtlaştıracak bir iş değildir. Adı üstünde anıt! Orada anıtlaştıracak bir şey mi var? Adam kendisi açısından doğru bulduğu bir şeyle seviniyor. Her sevinmenin bir anıtı mı yapılacak yani? Böyle bir şey olabilir mi yani? Bu tamamen MHP'li arkadaşların konuyu siyaset siyasallaştırmak üzere buradan bir şey üretmek üzere  yaptıkları bir çalışma... Buradan siyasi bir rant çıkmaz!” diye konuştu.

ABESTE İŞTİGAL!
Yapılan sevince saygılarının olduğunu belirten Nalbantoğlu, “Yapılan hareket sevinme hareketi. Kendisi böyle seviniyor. Niye böyle seviniyorsun diyemezsin. Ama bunu bir anıt haline getirmek bu tamamen abesle iştigaldir. O adama sen niye böyle seviniyorsun demek ne kadar abdestle iştigal, bunu heykel haline getirmeye çalışmak da o derece abeste iştigaldir. Cumhur İttifakı'nı daha önce yaptığı eleştirilerde tamamen siyasaldır. Sanat olan düşmanlığı karşılığın ifadesidir. Bu konu sanatla sanat dostluğu, sanat düşmanlığı ile bir alakası yoktur” dedi.