GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
30 Temmuz 2018 Pazartesi 14:30

CHP'li muhaliflerden açıklama: İşte imzaların verileceği tarih!

CHP’de olağanüstü kurultay için imza toplama süresi bu akşam saat 17.30’da doldu. Toplanan imzaların 1 hafta içinde genel merkeze sunulması gerekiyor. CHP'de muhalif isimlerden ilk açıklama Gaye Usluer'den geldi.

24 Haziran Cumhurbaşkanlığı ve parlamento seçiminin ardından CHP’de başlayan liderlik ve değişim tartışmalarında bu akşam 17:30 itibariyle son dönemece girildi. Tüzüğe göre ilk imza ile son imza arasında 15 günlük bir süre olması gerekiyor.

Buna göre, imza vermek için gereken süre, bugün saat 17.30’da sona erdi. Tüzüğe göre muhaliflerin önünde bir hafta daha bulunuyor. Genel merkeze imzaların sunulması için ise son gün 6 Ağustos Pazartesi. Yeterli sayının bulunması durumda Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun 45 gün içinde kurultayı toplaması gerekiyor. Muhalifler ise cumartesi gününe denk gelen ve İzmir’in kurtuluş tarihi 9 Eylül’ü içine alacak bir kurultay takvimi planlanmasını istiyor.

PERŞEMBE GÜNÜ TESLİM EDİLECEK
CHP'li muhaliflerden CHP PM Üyesi Gaye Usluer, imza verme süresinin tamamlanmasının ardından kişisel Twitter hesanıdan yaptığı açıklamada "Noter Tasdikli yeterli sayıda imzayı birleştirerek Perşembe günü Genel Merkezimize teslim edeceğiz. Destek veren tüm delegelerimize yürekten teşekkür ederiz" ifadelerinin kullandı.

CHP Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün ise, olağanüstü kurultay için noter tasdikli yeterli sayıda imzayı perşembe günü CHP Genel Merkezi'ne teslim edeceklerini açıkladı.