GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
12 Ağustos 2016 Cuma 17:25

CHP'li Mercan ve Demir'den 'Pancar' mesaisi: Rapor...

YDK Üyesi avukat Şehrazat Mercan, darbe girişimi gecesi Torbalı’da sela okuyan müezzin ve cami imamına saldırdıkları iddiasıyla gözaltına alındıktan sonra Şakran Cezaevi’ne sevk edilen köylülerle bir araya geldi.

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ - CHP Yüksek Disiplin Kurulu (YDK) Üyesi avukat Şehrazat Mercan ve partinin Cezaevi Komisyonu’nda görev yapan Muğla Milletvekili Nurettin Demir Aliağa Şakran 4 No'lu T Tipi Kapalı Cezaevi'ne bir ziyaret gerçekleştirdi.

15 Temmuz’da darbe girişiminin yaşandığı gece Torbalı Pancar’da sela okuyan müezzin ve cami imamına sözlü saldırıda bulunarak kamu malına zarar verdikleri iddiasıyla gözaltına alınan 12 kişi ardından TCK 312 maddesinde yer alan ‘Türkiye Cumhuriyeti’ni ortadan kaldırmaya teşebbüs’ suçlaması ile geçtiğimiz günlerde cezaevine gönderildi.  

Köylülerin çoğunluğu Buca Kırıklar’daki cezaevinde bulunurken Şakran’a giderek ev hanımı Pakize Çıran ve 17 yaşındaki milli güreşçi Egemen İmre’yle görüşen avukat Mercan izlenimlerini ve çalışmalarını Egedesonsöz’e anlattı.

KIRIKLAR’A PAZARTESİ GİDECEĞİZ
Konuyla ilgili açıklama yapan avukat Mercan, Pazartesi günü Kırıklar’a da gideceklerini belirtti.

‘NE OLUYOR?’ DİYE BAKMAYA GİTMİŞLER
Mercan şunları söyledi:  Buradaki tutuklular Pancar Belediye Başkan adayımızın eşidir. Ailecek bizim partimizin üyesidirler. Zaten bu tutuklu gurubun yüzde 80’i bizim partimizin üyesidir. Bu tür olaylarla buluşturulacak kişiler değil.  O gece esasında oraya ‘Ne oluyor?’ diye bakmaya gitmişler.

17 YAŞINDA LİSE ÖĞRENCİSİ…
Bir de Egemen İmre var. 17 yaşında... Tepecik Motor Meslek Lisesi öğrencisi… Milli güreşçi…  1 buçuk ay içinde müsabakası var. İnşallah o zaman kadar dışarı çıkacaktır.

Bu insanlar tamamen olaya bakmaya gitmişler.

YOL KAZALARINDAN ÜYELERİMİZİ ÇIKARACAĞIZ
Bizim amacımız şu; Pazartesi Kırıklar’da görüşme yapacağız. Zaten CHP başında avukatlardan oluşan bir komisyon kurdu. Bu gibi yol kazası işlerden partimiz üyesi olanları çıkaralım.  Biz bunu raporlaştırıp hem Genel Başkana hem komisyona ileteceğiz.