GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
8 Aralık 2017 Cuma 17:41

CHP’li Koç’tan kongre için flaş çıkış: Gönlümden geçen çarşaf listedir!

Karşıyaka İlçe Başkanı Yıldırım’la kongrede rakip olan Koç, “Ben seçimden seçime ortaya çıkmıyorum. Partimin içinde her dönem varım. Yeni partililer bilmez. Keşke Pazar günü gerçekleşecek seçim çarşaf liste olsa. Gelin ilçe başkanlığını 13 bin üyeyle seçelim” dedi.

EGEDESONSÖZ- Cumhuriyet Halk Partisi’nde (CHP) olağan kurultay takvimi tüm hızıyla işliyor. İzmir’de zaman zaman donuk zaman zaman da heyecanlı yarışlar geride kaldı.

Partinin İzmir’deki kalesi görülen Karşıyaka’da İlçe Başkanı Uğur Yıldırım ile 2015 Genel Seçimleri sırasında milletvekili aday adayı olarak ön seçime giren Serdar Koç’un rekabeti yaşanacak.

Koç 10 Aralık Pazar Günü gerçekleşecek kongre öncesinde önemli açıklamalarda bulundu.

BENİM TEK BEKLENTİM…
Koç, “Delegemizin partimizi 2019’da taşıyacak süreci özgür iradesiyle belirlemesini istiyorum. 2019 yılı bizim ya esaret ya cesaret yılımız olacak. Eğer cesaret içinde 2019’a yürüyeceksek tüm örgütün özgür düşüncelerini ortaya koyması gerekiyor. Delege şu arkadaşınmış bu arkadaşınmış polemiğine girmem. Tüm delegelerimiz CHP’li, ilçe başkanımız CHP’li, belediye başkanımız da CHP’li. Bizim parti içinde siyaset yapmamıza gerek yok. Benim aday olmamın sebebi genel siyaset yapıp Karşıyaka’daki 160 bin seçmene, 13 bin üyeye değil 250 bin seçmene ulaşacak şekilde çalışmalar yapmaktır. Benim derdim bu. Beni parti içindeki siyaset ilgilendirmiyor. Genel siyaset ilgilendiriyor. Biz nasıl iktidar oluruz? Partisinden hiçbir menfaat beklemeden çalışan insanlara ihtiyacımız var. Benim tek beklentim partimin iktidar olmasıdır” diye konuştu.  

YENİ PARTİLİLER BİLMEZ!
‘Parti çalışmalarına seçimden seçime katılıyor’ eleştirisi karşısında konuşan Koç, “Ben seçimden seçime ortaya çıkmıyorum. Sanayiciyim. 2011’de de Genel Merkez’den Çin’e davet edildim, gittim. Arkadaşlarım telefon açtığında her türlü konuda yardımcı oldum. Ancak bana hiç kimse ‘gel katkıda bulun’ demedi. Ya da ben gittim sordular da söylemedim mi? Ben partimin içinde her dönem varım. Bilmeyenler bilmez. Yeni partililer bilmez. Tanımıyorum bilmiyorum demek doğru değil. Ben ön seçime girdim. Ben ilin 16 ilçesini boydan boya gezen, bütün partili arkadaşlarımı tanıyan bir insanım. Ben tanımıyorum, çok işim var demek doğru değil. Çok işim varsa ben niye ilçe başkanlığına adayım? Ben böyle şeyleri kabul etmiyorum. Bu parti meclisinde benim ablam da babam da ailem de var. Yıllardan beri var oldu, ben de varım” dedi.

KEŞKE SEÇİM ÇARŞAF LİSTE OLSA!
Koç, “Parti içinde en ufak kargaşaya sebep verecek soru cevap şekline kimsenin girmesini istemiyorum. Biz kavgalı olduğumuz sürece hiçbir yere varamayız. Keşke 10 Aralık Pazar günü gerçekleşecek seçim çarşaf liste olsa. Benim gönlümden geçen çarşaf listedir. Gelin ilçe başkanlığını 13 bin üyeyle seçelim” ifadelerini kullandı.