GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
8 Temmuz 2023 Cumartesi 16:30

CHP’li Kılıç’tan hükümete ‘enflasyon’ eleştirisi: Deprem mazeret yapılıyor!

CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç, sosyal medya hesabından yapmış olduğu paylaşımda ek vergiler ve KDV zamlarını eleştirirken aynı zamanda da meclise gelen ek bütçe talebi için yaptığı açıklamada “. Enflasyonu durduramayan AK Parti iktidarı çareyi ek bütçe sunmakta buldu. Bugün önümüze gelen ek bütçenin gerekçesini 6 Şubat Kahramanmaraş depreminden bahsediyor. Deprem mazeret yapılarak yüksek enflasyon gizlenmeye çalışılıyor” dedi.

EGEDESONSÖZ- Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç, sosyal medya hesabından yayınladığı videoda bir gece de gelen KDV zamlarını ve meclise sunulan ek bütçe talebini değerlendirdi.

CHP’li Kılıç yayınladığı videoda şu ifadeleri kullandı:

ENFLASYONA TÜRKİYE BÜTÇESİ DAYANMAMIŞ, VATANDAŞ NASIL DAYANSIN?
“Bu sabah önce Resmi Gazete’de yayınlanan zamlarla uyandık. Hemen sonra da Cumhurbaşkanlığı ek bütçeyi meclise sundu. Uyarmıştık, uyardığımız gibi oldu. Enflasyonu durduramayan AK Parti iktidarı çareyi ek bütçe sunmakta buldu. Bugün önümüze gelen ek bütçenin gerekçesini 6 Şubat Kahramanmaraş depreminden bahsediyor. Deprem mazeret yapılarak yüksek enflasyon gizlenmeye çalışılıyor. Arkadaşlar, siz geçen senede yılın aynı zamanlarında meclise ek bütçe sunmadınız mı? O zaman Kahramanmaraş depremi mi vardı? O zaman demek ki, bugünkü ek bütçenin nedeni de geçen sene ki ek bütçenin nedeni ile aynı. Tabi ki yüksek enflasyon, yüksek enflasyon, yüksek enflasyon. Düşünün ki Türkiye bütçesi bile bu yüksek enflasyona dayanamamış; Emeklisi, işçisi, işsizi ve memuru nasıl dayansın? Ek bütçe rakamlarına baktığımızda da şaka gibi ama gerçek. Burada yazana göre AK Parti iktidarı seçimden önce ne vaat ettiyse o vaatleri yerine getirmek için bugün halktan para istiyor. Bedava doğalgaz, öğrenciye ücretsiz yemeğin, teşvikin, desteğin hepsinin parası bu bütçe de. Peki, bu bütçe parayı nereden karşılayacak, tabi ki vergilerden”

DEPREMİ KULLANAN EK BÜTÇE OLMAZ!
“Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzası ile meclise sunulan bütçe 1 trilyon 119 milyar için, halktan 1 trilyon 150 milyar vergi toplamayı hedefliyor. Bu vergiyi de bu sabah iğneden ipliğe gelen zamdan, iki katına çıkarılan MTV’den gelecek. Peki, bu bütçede ne var. Deprem diye getirdikleri bütçe de tabii ki yandaşlar ve saray var. Bugün deprem gerekçesi ile istedikleri bütçeden araba geçmeyen Avrasya Tüneli’nin de garantisi çıktı. Memleket batarken itibardan tasarruf olmaz diyenlerin saray giderleri de var bu bütçede. Yandaşa saraya para yetiştirmek için vatandaş tuvalet kâğıdını bile iki katı parya alacak. İktidar ise ne sarayından ne şatafatından ne de uçağından ödün verecek. Böyle ek bütçe olmaz. Halktan alıp saraya veren halktan alıp yandaşa veren bütçe olmaz. Sarayına yandaşına para vermek için binlerce canımızı yitirdiğimiz, hala açısını yüreğimizde hissettiğimiz depremi kullanan bütçe olmaz”