GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
18 Ağustos 2024 Pazar 14:13

CHP'li Kılıç'tan çağrı: Dilruba'yı derhal serbest bırakın!

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç, bir sokak röportajında söylediği sözler nedeniyle tutuklanan Dilruba Y.'nin serbest bırakılması çağrısında bulundu. Tutuklama kararının hukuka aykırı olduğunu söyleyen Kılıç, "Korku duvarları yıkılalı çok oldu. Kimse sizden de sizin kural tanımaz adalet sisteminizden de korkmuyor. Dilruba derhal serbest bırakılmalıdır" dedi.
CHP İzmir Milletvekili ve TBMM Anayasa Komisyonu Üyesi Sevda Erdan Kılıç, bir sokak röportajında söylediği sözler nedeniyle tutuklanan Dilruba Y.'nin serbest bırakılması çağrısında bulunarak, şu açıklamayı yaptı:

"Dilruba’yı unuttuk sanmayın.

Dilruba’nın tutuklanmasının, Dilruba’nın kişisel görüşleriyle ilgili olmadığını biliyoruz. Dilruba, toplumun geniş bir kesimine gözdağı vermek için 2 günde jet hızıyla tutuklandı. Hem de iki kere savcı değiştirerek. Buradan da anlıyoruz ki Dilruba’yı tutuklamaya sevk edecek, Saray'ın sözünden çıkmayacak bir Savcı aramışlar.

Üzerine atılı suç tutuklamayı gerektirecek bir suç değil. Kaçma şüphesi yok. Delil karartma şüphesi yok. Hukukun evrensel kurallarında tutuklamaya yetecek bir madde yok. Burada ne var? Yine Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi’ne aykırılık, yine Anayasa’ya aykırılık var.  

Bugün, Dilruba gerçekleri yüzünüze vurur, yarın bir başkası. Çünkü bu ülkede özgürlüğünden vazgeçmeyecek milyonlarız. Korku duvarları yıkılalı çok oldu. Kimse sizden de sizin kural tanımaz adalet sisteminizden de korkmuyor. Dilruba derhal serbest bırakılmalıdır."