GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
18 Nisan 2024 Perşembe 18:55

CHP'li Kılıç'tan adaylık açıklaması: Kırılma değil, güç katma!

CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç, partisinin Grup Başkanvekilliği için aday olmuştu. 48 oy alan Kılıç, CHP Grup Başkanvekilliğine seçilemedi. Kimsenin gölgesine sığınmadığını belirten Kılıç, "Adaylığım bir kırılma değil; partiye güç katma, kadın temsiliyetini sağlamak amacıyla olduğunu belirtmek isterim" dedi. 

EGEDESONSÖZ- İki ismin yarıştığı CHP Grup Başkanvekilliği'nde İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç 48, Ankara milletvekili Murat Emir 66 oy aldı. CHP’nin yeni grup başkanvekili Emir oldu.

CHP Grup Başkanvekilliği seçimleri hakkında açıklama yapan Kılıç, "Benim de bugünkü adaylığım ilhamını toplumumuzda güneşten önce uyanan kadınların tüm haklarını daha yüksek sesle dile getirme ve yerel seçim boyunca meydanlarda vurguladığımız kadın ve gençlik temalı siyaset anlayışını parlamento kanalıyla; parti içinden ülke geneline uzanan bütünleştirici ve kucaklayıcı bir anlayıştan almıştır" dedi. 

CHP'de pek çok kademede görev aldığını belirten Kılıç şu ifadeleri kullandı:

1999 yılında sandık müşahitliğiyle başlayan siyasi mücadelemde partimin ilçe gençlik kolları yöneticiliği sonrasında İzmir il gençlik kolları başkanlığı, il disiplin kurulu üyeliği, il başkan yardımcılığı, il sekreterliği, iki dönem parti meclisi üyeliği son olarak da iki dönemdir milletvekili; her şeyden de önemlisi baba ocağımızın bacasını tüttüren, çayını demleyen bir parti emekçisi olarak Partimin Grup Başkanvekilliğine aday oldum. Bu adaylığım bir kırılma değil; partiye güç katma, kadın temsiliyetini sağlamak amacıyla olduğunu belirtmek isterim. 25 yıllık siyasi hayatımda kadınların korunarak değil mücadele ederek var olması gerektiğini savundum. Bu anlayışla mücadelemde hiç kimsenin gölgesine sığınmadım bundan sonra da sığınmayacağım. Parti içi demokrasi ve demokratik süreçler her zaman partimizi güçlendirmiştir. Benim de bugünkü adaylığım ilhamını toplumumuzda güneşten önce uyanan kadınların tüm haklarını daha yüksek sesle dile getirme ve yerel seçim boyunca meydanlarda vurguladığımız kadın ve gençlik temalı siyaset anlayışını parlamento kanalıyla; parti içinden ülke geneline uzanan bütünleştirici ve kucaklayıcı bir anlayıştan almıştır. Bu sürece katkı koyan tüm arkadaşlarıma teşekkür eder, seçilen arkadaşımıza başarılar dilerim.