GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
7 Şubat 2023 Salı 23:56

CHP’li Kılıç sahanın sesi oldu… ‘Adıyaman haritadan silindi’

Kahramanmaraş’ta yaşanan depremlerin ardından milletvekilleri bölgeye gitti. Adıyaman’a giden CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç, bölgedeki vatandaşların feryatlarının videosunu paylaştı. Vekil Kılıç’ın yanındaki vatandaş, “Hiç kimseden yardım yok . Adıyaman’ı haritadan silmek istiyorlarsa zaten silindi. Herkes mutlu olsun” dedi.

EGEDESONSÖZ – Kahramanmaraş merkezli yaşanan depremlerin ardından afet bölgesindeki enkaz çalışmaları devam ediyor. Bölgeye giden milletvekilleri ise gözlemlerini sosyal medya hesapları üzerinden aktarıyorlar.

CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç, depremden etkilenen Adıyaman’a giderek bölgede yaşananlara dair gördüklerini aktardı. Yetkililerin yaptıkları açıklama ile sahadakinin çok farklı olduğunu belirten Kılıç, bölgede yaşayan bir vatandaşın feryadını paylaştı.

‘KENDİMİ BUGÜN BİR TIR’IN ÖNÜNE ATTIM’
‘İnsanların yardım feryadı kulaklarımızda çınlıyor’ notuyla alanda video paylaşan Kılıç’ın yanındaki vatandaş şunları söyledi:

Hiç kimseden yardım yok. Adıyaman’ı haritadan silmek istiyorlarsa zaten silindi. Herkes mutlu olsun. Mecliste oturmak değildir bu, Adıyaman’a hiç kimsenin bir faydası yok. Lütfen sesimizi duyurun. Adıyaman’dan kimsenin haberi yok. Maraş, Antep insansa Adıyaman ne? Neden hesaba alınmıyoruz? Benim yeğenim burada, iki gündür çırpınıyorum bir tane yardım gelmiyor. Benim göz bebeğim orada! Kurtaramıyoruz! Ben kendimi bugün bir TIR’ın önüne attım. ‘Ya buraya dönersin ya da beni ezer geçersin’ dedim, kavga ettik. Vali buraya gelsin. Senin ne işin var orada? Hiçbir şey yapamıyorsan istifa edersin. Milletvekillerine de başkanlara da söylüyorum. Hiçbiri beş kuruş etmez!