GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
9 Mart 2020 Pazartesi 10:50

CHP'li Kılıç 'Gece Yürüyüşü'ne katıldı

CHP İzmir Milletvekili ve KİT Komisyonu Üyesi Av. Sevda Erdan Kılıç, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü, adını bir kadından alan şehir olan Smyrna, günümüz ismiyle İzmir’li kadın hemşehrileri ile birlikte geçirdi. Onlarla birçok etkinlikte biraraya geldi.

CHP’li Kılıç, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar günü kapsamında ilk önce, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliği yaptığı Kadın Emeği Fuarı’na katıldı. Fuarda, kadınların kendi el emeğiyle yaptığı ürünlerin sergilendiği stantları gezen Av. Sevda Erdan Kılıç, birçok ürüne ilişkin beğenisini dile getirdi.

Karabağlar Fahrettin Altay Mahallesi muhtarının ricasıyla, mahallenin bulunduğu stantı gezen CHP’li Av. Kılıç, stanttaki el emeği ürünlerin sahiplerinden, ürünlerini nasıl yaptıklarına ilişkin bilgi aldı.

Burada “ebru sanatını” uygulayan CHP İzmir Milletvekili Av. Sevda Erdan Kılıç, renklerle güzel bir “ebru sanatı”çalışması ortaya koydu.

Av. Sevda Erdan Kılıç, daha sonra İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, eşi Neptün Soyer ve İzmir’li kadınlar ile birlikte, kadın dostu güvenli bir kent için “Gece Gece Kemeraltı” yürüyüşüne katıldı.

CHP’li Av. Kılıç, Başkan Tunç Soyer ve eşi Neptün Soyer emek, eşitlik ve özgürlük için karanlığa karşı fenerleri ve düdükleriyle birlikte yürüdüler. Yürüyüş, Kemeraltı Balıkçılar Meydanı’nda ünlü piyanist Dengin Ceyhan’ın piyano resitali ile son buldu.