GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
14 Mart 2017 Salı 13:16

CHP'li Kılıç: Erzincan Dağları'nda da çiçekler açacak

CHP PM Üyesi Avukat Sevda Erdan Kılıç referandum çalışmaları nedeniyle Erzincan’a gitti. Kılıç, “Referandum günü geldiğinde tıpkı İzmir’de olduğu gibi Erzincan’ın dağlarında da çiçekler açacak” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi PM Üyesi Avukat Sevda Erdan Kılıç referandum çalışmaları kapsamında Erzincan’a gitti. CHP İl Başkanı Ayhan Doğan ile birlikte ziyaretler yapan Kılıç, ilk olarak 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinlikleri kapsamında il ve ilçe ve beldelerdeki kadınlarla bir araya geldi. Kılıç, daha sonra Erzincan Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği, Muharip Gaziler Derneği, Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı, çeşitli STK , derneklerin temsilcilerini  ve çarşı esnafını ziyaret etti.

Referandumda kullanılacak her bir hayır oyunun ülkenin geleceğinin inşasında temel taş olduğunu belirten Kılıç, “Ülkemiz çok zor günlerden geçiyor. İş başına geldiği 15 yıldan bu yana ekonomi ve terör başta olmak üzere hukuk, sağlık, eğitim gibi temel konularda sorunları çözemeyen hükümet şimdi başkanlık rejimi ile sorunların çözüleceğini ifade ediyor. Bu kadar süre görevdeyken niye yapmadınız? Neden ülkeyi her geçen gün daha da büyük sorunlarla boğuşan bir noktaya getirdiniz? Neyi yapamadınız da başkanlık geldiğinde yapacaksınız? Önce bunları izah edin. Sonra da çıkın vatandaşın karşısına oy isteyin” dedi.

Anayasa değişikliğinin ülkenin geneli değil sadece bir kişi için yapıldığını söyleyen Kılıç, “Getirilmek istenen yeni sistem ile çocuklarımız geleceksiz, anne ve babalarımız işsiz kalacak. Zengin olanlar daha da zenginleşecek. Bu ülkenin evlatları şehit olmaya devam edecek. Yargıyı, yasamayı, yürütmeyi tek elden idare etmeye çalışanlar 16 Nisan’da milletten gereken cevabı alacak. Referandum günü geldiğinde tıpkı İzmir’de olduğu gibi Erzincan’ın dağlarında da çiçekler açacak. Ülkemizin güzel topraklarına bahar gelecek” diye konuştu. Kılıç, referanduma kadar her hayır oyu kullanacak kişinin yanında bir kişiyi daha ikna ederek sandığa gitmesini istedi.