GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
3 Ağustos 2018 Cuma 11:46

CHP’li Kavalar: Genel başkanın kurultayı yapacağını düşünüyorum!

Değişim hareketinin İzmir öncüsü Kavalar, genel merkezin ‘yeter sayıda imza yok’ açıklaması için, “Sudan sebeplerle iş sulandırılmasın. 70 tane imza geri çekildi diyorlar. Ne olur yani? 560 kişinin iradesidir. Genel başkanın duyarlı davranacağını ve kurultay yapacağını düşünüyorum” dedi.

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ- Cumhuriyet Halk Partisi’nde (CHP) olağanüstü kurultay talebiyle başlatılan imza hareketi sona erdi fakat düğüm bir türlü çözülmedi.

Muhalifler süreçte 630 imza toplandığını ifade ederken, genel merkezden gelen açıklama yeterli sayıda imza bulunamadığını ifade ediyor. 15 günlük sürede 50 kadar delegenin imzasını geri çektiği ifade ve dolayısıyla imza sayısının 550'lere gerilediği iddia edildi.

İzmir’de süreci yürüten Bornova İlçe eski Başkanı Nevzat Kavalar ise Egedesonsöz’e konuştu.

SUDAN SEBEPLERLE İŞ SULANDIRILMASIN
Genel merkezin açıklamasına karşı görüş bildiren Kavalar, “Gaye Hanım, Yaşar Tüzün bu işin sözcüsü. Islak imzaları genel merkeze ilettiler. Gaye Hanım profesör, Yaşar Bey TBMM Başkanvekilliği yapmış bir insan. O imzalardan mükerrer olan varsa o dosyaya koyarlar mı? Sudan sebeplerle iş sulandırılmasın. Alsın incelesinler, dosyalar alındığında baksınlar. Haklı bir algı yaratmaya çalışıyorlar. Karşılıklı heyetler oturur, inceler, mükerrer varsa burada mükerrer var dersin. Alın size belge denir. Alelacele farklı bir algı yaratılmak isteniyor” dedi.

BEN GENEL BAŞKANIN DUYARLI DAVRANACAĞINI VE PARTİYİ KURULTAYA GÖTÜRECEĞİNİ DÜŞÜNÜYORUM!
Kavalar, “70 tane imza geri çekildi diyorlar. Ne olur yani? 560 kalır. 560 kişinin iradesidir bu. Seçilen delegemiz bin 100’dü. 35 kadarı istifa etmiş. Bin 244’ü ikiye böldüğümüzde nasıl bir rakam çıkıyor? Arkadaşlarımızın ’50 tane daha gelecek’ diyorlar. Hemen ne çabuk incelediniz o kadar imzayı? Şaka gibi. Örgütün karşısına çıkmaktan kaçmak doğru değil.  Halk ve seçmenin böyle bir isteği var. Sürecin başından beri söyledik; ‘yerel seçimlerde parti çok büyük oy kaybeder. Bu işi genel başkan yürütebilirdi. Köklü bir değişim yaparak ama. CHP’de köklü değişime ihtiyaç var. Yoksa Kemal Kılıçdaroğlu gitmiş Muharrem İnce gelmiş, mesele bu değil. Ben 45 yıllık partiliyim. 30 yıldır ön seçim diye bağırıyorum. Ön seçim dedik diye hep cezalandırıldık. Biz parti içinde demokrasiyi görünür kılarsak ülkeye de garanti oluruz. Ben genel başkanın duyarlı davranacağını ve partiyi kurultaya götüreceğini düşünüyorum. Diğer yöneticiler istemeyebilir ama genel başkan duyarlı davranacaktır diye umuyorum” ifadelerini kullandı.