GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
11 Mayıs 2018 Cuma 12:57

CHP'li Karlıdağ: 26 yılda ilk defa görev talep ediyorum!

Karlıdağ, "26 yıl önce mücadeleye başladığım partide ilk defa görev talep ediyorum. Kendimi hazır hissediyorum. Referandumda görev yaptığım 2. Bölge’yi çok iyi biliyorum. Bölgeye ve kente katkım olacağını düşünüyorum" dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi'nde (CHP) kent siyasetinin aktif isimlerinden Okan Karlıdağ, İzmir 2. Bölge Milletvekili Aday Adaylığını partisinin il binasında düzenlediği basın açıklamasıyla duyurdu.

Basın toplantısına çok sayıda partili katılırken, Okan Karlıdağ'ı ailesi ve kendisiyle aynı dönemde görev almış yöneticiler de yalnız bırakmadı.

Konuşmasına ailesine, partililere, geçmişteki okul arkadaşlarına teşekkür ederek başlayan Karlıdağ, 26 yıldır CHP’de siyaset yaptığını hatırlattı.

Türkiye’nin apar topar süreçler yaşadığını ifade eden Karlıdağ, son referanduma dikkat çekerek tek adam rejimini dayatan anayasa metninin ülkede huzuru sağlamasının mümkün olmayacağını söyledi.

BU ÜLKEYİ BÖYLE Mİ YÖNETMEYE DEVAM EDECEKSİNİZ?

24 Haziran’daki seçimi iktidarın muhalefeti hazırlıksız yakalama taktiği olarak nitelendiren Karlıdağ, "Bir hafta önce erken seçim vatana ihanettir diyeceksin, bir hafta sonra seçim kararı alacaksın. Bu aymazlıktır. Korku imparatorluğu yaratarak iç huzur asla sağlanmaz. Asla da demokrasiden bahsedilemez. Huzuru yok et, güvenceyi yok et, birliği yok et…Bu ülkeyi böylemi yönetmeye devam edeceksiniz. Yoksulluğunu yok etmeye değil yöneterek iktidarda kalmaya çalışan bir partiyle karşı karşıyayız” dedi.

CUMHURBAŞKANI ADAYIMIZ CUMHURBAŞKANINA ‘TAMAM’ DEDİRTTİ

“Cumhurbaşkanı adayımız Muharrem İnce’nin çalışmaları mevcut Cumhurbaşkanına ‘tamam’ dedirtmiştir” diyen Karlıdağ, “İlk ışığı buradan aldık. Ülkeyi kuşatan karanlık anlayışa 24 Haziran’da son vereceğiz hayırlısıyla. Ülkesini halkını seven CHP’ye bağlı bir vatandaş olarak umutsuz asla değilim. Partimizin her üyesi yöneticisi duyarlılıkla hareket etmeli üzerine düşen görevi yapmalı” ifadelerini kullandı.

İLK DEFA GÖREV TALEP EDİYORUM

Karlıdağ aday adayı olma kararını da şu sözlerle açıkladı:

26 yıl önce mücadeleye başladığım partide ilk defa görev talep ediyorum. Kendimi hazır hissediyorum. Referandumda görev yaptığım 2. Bölge’yi çok iyi biliyorum. Bölgeye ve kente katkım olacağını düşünüyorum. CHP’ye bağlılıkla büyüyen biri olarak Ata’mızın emaneti partimde, demokrasi dersi veren güvenilir devlet adamı Genel Başkanımızın önderliğinde, birikimim ve deneyimimle partinin üreteceği politikalara projelere katkı koymak istiyorum. Milletin sesi milletin sözü milletin vicdanı olmak istiyorum. İzmir’in dağlarında açan çiçeği ülkemin her yerine aydınlık umut olarak taşımak istiyorum.

GENÇLİK KOLLARI İL BAŞKANLIĞI YAPTI

1968 Kemalpaşa doğumlu olan Karlıdağ, ODTÜ Şehir Planlama Bölümü mezunu. CHP’de genç yaşta aktif olarak görev almaya başlayan Karlıdağ, iki dönem Bornova Gençlik Kolları Başkanlığı yaptıktan sonra, 1996 yılında İzmir İl Gençlik Kolları Başkanı seçildi. Karlıdağ il yönetimlerinde ise il saymanlığı ve örgütlerden sorumlu il başkan yardımcılığı görevinde bulundu. Rehber öğretmen Filiz Karlıdağ ile evli olan Karlıdağ iki çocuk sahibi. Karlıdağ çeşitli STK’larda yöneticilik yapıyor.