GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
13 Ocak 2021 Çarşamba 15:31

CHP’li Karakurt’tan tepki: Menemen'in milli iradesi gasp edildi!

Menemen Belediyesi Başkanvekilliği Seçimi’nde kura ile Cumhur İttifakı’na geçmesinin ardından Millet İttifakı bileşenlerinden tepki geldi. CHP’li Meclis üyesi Deniz Karakurt tarafından yapılan açıklamada “. Bugün yapılan işlem de usulsüz bir işlemdi. Kuradan bugün ben çıksaydım zaten benim hakkımdı. Ben zaten seçimi kazanmıştım. Asıl ben şimdi merak ediyorum, o arkadaşım o koltuğu çalarak nasıl oturacak?” dedi.

EGEDESONSÖZ- Menemen Belediyesi Başkanvekilliği Seçimi’nde mahkeme kararı ile kura çekiminin tekrarlanması sonucu ipi Cumhur İttifakı adayı Aydın Pehlivan göğüsledi.

Kura çekimi sonrası Cumhur İttifakı üyelerini tebrik etmeden salondan ayrılan üç CHP’li üye partililerle birlikte CHP Menemen İlçe Başkanlığı önüne gitti.

Burada basına konuşan Deniz Karakurt, sürecin henüz tamamlanmadığını söyledi. Karakurt,"Menemenlinin milli iradesi gasp edilmiştir, çalınmıştır. Biz dün buradaydık, bugün de buradayız, yarın da buradayız. Hukuk mücadelemiz devam ediyor. Mahkeme sonucu beklenmedi. Mahkeme devam edecek ve ben Türk adaletine inanıyorum. Bizim lehimize davanın sonuçlanacağına inancım sonsuz. Bugün yapılan işlem de usulsüz bir işlemdi. Kuradan bugün ben çıksaydım zaten benim hakkımdı. Ben zaten seçimi kazanmıştım. Asıl ben şimdi merak ediyorum, o arkadaşım o koltuğu çalarak nasıl oturacak? Hiç kimse üzülmesin, sıkılmasın. Biz, bütün arkadaşlarımla buradayız, Millet İttifakı olarak buradayız. Davalarımızı sonuna kadar götüreceğiz. Biz Cumhuriyet halk Partisi olarak davamızın arkasındayız. Hiç kimse meraklanmasın" ifadelerini kullandı