GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Ege
1 Mart 2016 Salı 14:56

CHP’li kadınlardan Emine Erdoğan’a tepki

CHP Manisa Kadın Kolları Başkanı Zühre Karabulut, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın "90 yıllık enkazı kaldırdık" sözlerine tepki gösterdi. Karabulut, açıklamayı Cumhuriyet'e bir saldırı olarak değerlendirdiklerini söyledi.

CHP Manisa Kadın Kolları, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın, 28 Şubat tarihinde İstanbul'da yaptığı bir konuşmadaki "90 yıllık enkazı kaldırdık" sözlerine tepki gösterdi. İl Başkanlığı'nda düzenlenen basın toplantısına CHP Manisa Milletvekili Tur Yıldız Biçer, CHP İl Başkanı Halil Tokul, CHP Şehzadeler İlçe Başkanı Semih Balaban, CHP Kadın Kolları Başkanı Zühre Karabulut ve partili kadınlar katıldı. İl Kadın Kolları Başkanı Zühre Karabulut, "Recep Tayyip Erdoğan ve ailesi Cumhuriyetin bütün olanaklarından yararlanmış, bu da yetmezmiş gibi saltanat sürebilmek için başkanlık sistemini geri getirmeye çalışmaktadır. Son günlerde önlerinde engel olarak gördükleri Cumhuriyet'e yönelik iftiraları artırmışlardır. Emine Erdoğan'ın bu açıklamaları Cumhuriyet'e alenen saldırıdır. Bu konuşmayı bir kadının yapmış olması ve özellikle hakaret ettiği Cumhuriyet sayesinde yapıyor olması son derece üzücüdür" dedi.

Kadın Kolları Başkanı Karabulut, 13 yıllık AK Parti iktidarı döneminde birçok olumsuzluk yaşandığını öne sürerek, "Bu olumsuzluklara baktığımızda bu ülkenin asıl enkazı sizler ve 13 yıllık iktidarınızdır. Ülkeyi demokrasinin olmadığı bazı ülkelere dönüştürme özentiniz sayesinde Türkiye'yi enkaz haline getiren sizlersiniz" diye konuştu. Açıklamanın ardından kadınlar, Emine Erdoğan'ın sözlerini alkışlarla protesto etti. (dha)