GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
14 Aralık 2016 Çarşamba 08:33

CHP’li İnce açıkladı: İmza topluyor mu/Aday olacak mı?

İnce, İzmir’de ‘Değişim Grubu’ tarafından başlatılan ve olağanüstü kurultay yapılmasını amaçlayan imza hareketi hakkında konuştu. İnce, genel başkan yapılmak istenmesi için, “İddialarımızdan vazgeçmiş değiliz. ‘Aday olmayacağım’ demiyorum. Ama ben imza falan toplamıyorum” dedi.

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ - Cumhuriyet Halk Partisi’nde (CHP) Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ve genel merkeze muhalefet içinde bulunan bir grup partili ülke genelinde ve İzmir’de harekete geçti.

İzmir’de de kendilerini ‘Değişim Grubu’ olarak nitelendiren partililer Yalova Milletvekili Muharrem İnce’yi CHP Lideri olarak görmek istediklerini belirterek alan çalışmasına başladı.

Genel Başkan Kılıçdaroğlu’na rakip olduğu kurultayda da İnce’ye desteklerini açıkça ortaya koyan grup, olağanüstü bir kurultay için imza toplamayı amaçladıklarını belirtti.

İMZA GİBİ BİR DERDİM YOK!
Konuyla ilgili Egedesonsöz’e açıklamalarda bulunan İnce, “Benim böyle bir çalışmam, imza toplamak gibi bir derdim yok.  Bu işte bilgim yok. Bunu yapsam ben yaparım ama şu anda böyle bir düşüncem yok” dedi.

İDDİALARIMIZDAN VAZGEÇMİŞ DEĞİLİZ!
Kamuoyunda bazı araştırmalarda partide başkanlık sorunu olduğunun vurgulanması ve adının da alternatifler arasında öne çıkması hakkında da konuşan İnce, “Vatandaşlarımız sağ olsun ama bakacağız… İddialarımızdan vazgeçmiş değiliz. Zamanı gelince her şey olur. ‘Aday olmayacağım’ demiyorum. Ama ben imza falan toplamıyorum” ifadelerini kullandı.