GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
14 Eylül 2018 Cuma 09:38

CHP’li ilçede Başkan’dan aday adaylığı ilanı: Örgüt istedi!

Dikili İlçe Başkanı Şener, yerel seçimler için aday adaylığını açıkladı ve “Dikili’nin layık olduğu yere gelmesi için çalışacağım. Atanırsam halkla birlikte ilçeyi yöneteceğiz. Örgüt ve arkadaşlar istedi, aday adayı olduk” dedi.

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ- Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir İl Örgütü, rotayı 2019 yılının Mart ayında gerçekleşmesi planlanan yerel seçimlere çevirdi.

Kentte ilçe belediye başkan aday adaylığı noktasında açıklamalar gelmeye başladı. Son olarak Dikili İlçe Başkanı İsmail Hakkı Şener yerel seçimlerde yarışta var olacağını ilan etti.

CHP’li Belediye Başkan Mustafa Tosun’un iktidarda olduğu ilçede seçimlere 6 aydan fazla bir süre varken gerçekleşen aday adaylığı ilanı şaşkınlık yarattı.  Sosyal medya hesabından, ‘24.04.2012 tarihinden bu güne kadar partime Dikili İlçe Başkanı olarak hizmet ettim. Bundan sonra Parti Meclisinin ve Merkez Yürütme kurulumuzun ilçe başkanları ile bir karar almazsa 2019 yılında yapılacak olan Belediye başkanlığına aday adaylığımı açıklıyorum. Haydi Dikili el elle...” ifadelerini kullanan Başkan Şener, adaylık kararı almasındaki nedenleri de açıkladı.

DİKİLİ’NİN LAYIK OLDUĞU YERE GELMESİ İÇİN…
Şener, “Dikili’nin durumu bizi en fazla etkileyen konuydu. Dikili’nin layık olduğu yere gelmesi için çalışacağım. Atanırsam halkla birlikte ilçeyi yöneteceğiz. 2012’den beri ilçe başkanlığı yürütüyorum. Örgüt ve arkadaşlar istedi, aday adayı olduk. Allah utandırmasın. Kararımı erken açıklamakta fayda gördüm. Dikili’yi ilçede yaşayan insanlarla birlikte yöneteceğiz” dedi. 

URLA’DA ESKİ BAŞKAN YALAZ  ‘VARIM’ DEDİ!
Öte yandan Urla İlçe eski Başkanı Ahmet Bahri Yalaz da aday adaylığını ilan etti. Eski Başkan Yalan sosyal medya hesabından, “Her zaman birlikte çalışmaktan onur duyduğum yol arkadaşlarım, CHP Urla İlçe Başkanım Hakan Özbadur, Gençlik Kolları Başkanım Yasemin Uslucan ve çok değerli yönetim kurulu üyesi arkadaşlarımı ilçe başkanlığımızda ziyaret ettim. Urla Belediye Başkanlığına Aday Adayı olduğumu kendileriyle paylaştım. Çıktığım bu yolda desteklerini ve iyi dileklerini ifade eden tüm arkadaşlarıma sonsuz teşekkür ediyorum” mesajını paylaştı.