GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
19 Ağustos 2017 Cumartesi 14:32

CHP’li Güven İEF'teki protokol krizi için ne dedi?

İl Başkanı Güven, İEF açılışında yaşanan protokol krizi için, “İZFAŞ'ın, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin CHP’li bir belediye olduğuna dikkat etmesi gerekir. Başkan Aziz Kocaoğlu mutlaka sorumluları uyaracaktır” dedi.

EGEDESONSÖZ - İzmir Enternasyonel Fuarı’nın (İEF) 86’ıncı açılış töreninde yaşanan protokol krizinin yansımaları sürüyor.

26 ülkeden, 16 bakan ile bakan yardımcısının katıldığı organizasyonda CHP İzmir Milletvekillerine arka sıralarda yer verilmesi sonrasında durum protesto edilmişti. CHP’li vekiller salonu terk ederek açılışı halkın arasında izledi.

PARAYI VEREN DÜDÜĞÜ ÇALAR ANLAYIŞIYLA OLUŞTURULMUŞ!
Fuarın sponsoru Folkart Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Sancak, Zorlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Nazif Zorlu, Vestel İcra Kurulu Başkanı Turan Erdoğan, İş adamı Ali Ağaoğlu ve iktidara yakınlığıyla bilinen iş dünyası temsilcilerinin protokolde ön sırada yer alması vekilleri çileden çıkarmıştı.  

Durumu protesto eden vekiller protokol listesinin bakanlık tarafından yapıldığını söyledi. Fakat sonrasında listenin İZFAŞ tarafından oluşturulduğu belirtildi.  Vekillerin ‘önce yasama organı gelir, ama burada para önce geliyor’ diyerek protesto ettiği belirtildi. Fuar alanını terk eden vekillerin ‘Bizim derdimiz önde oturmak değil. Önde oluruz arkada oluruz. Halkın arasında oluruz. Bizim yerimiz dert değil. Orada protokolün en önüne parayı veren düdüğü çalar anlayışıyla oturuluyor. Biz seçilmişler olarak arkada oturuyoruz” dediği aktarıldı.

CHP İzmir İl Başkanı Asuman Ali Güven de protokol krizi hakkında Egedesonsöz’e çarpıcı açıklamalarda bulundu.

İZFAŞ’IN ÇOK DAHA TİTİZ VE DİKKATLİ OLMASI GEREKİR
Güven, “Böylesine önemli ve uluslararası katılımın olduğu bir fuarda bu listenin doğru hazırlanmaması çok yanlış bir şey. İZFAŞ’ın çok daha titiz ve dikkatli olması gerekir. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin CHP’li bir belediye olduğuna dikkat etmesi gerekir. Milletvekilleri tabi ki halkın temsilcisidir. O konuda onlara özel bir hassasiyet gösterilmesi gerekir. İZFAŞ büyük bir protokol hatası yapmıştır. Bunun tekrar edilmemesi ve bu durumdan ders çıkarılması gerekir. Ama İZFAŞ yönetim hatasıyla sınıfta çakmıştır” dedi.  

GÖREVDEN ALMALAR YAŞANACAK MI?
Daha önceki yıllarda yaşanan organizasyon sorununun ardından İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu tarafından görevden almaların yaşandığı İZFAŞ’ta benzer yaptırımların olup olmayacağıyla ilgili de konuşan Güven, “İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu mutlaka sorumluları uyaracaktır. Ben bunu İZFAŞ hatası olarak görüyorum. Tabi Sayın Kocaoğlu’nun ne yapacağıyla ilgili bilgim yok” açıklamasını yaptı.

SONRADAN DUYDUM
Milletvekillerinin durumu protesto ederek salonu terk etmesi sonrasında kendisinin programı takip etmesini değerlendiren Güven, “Biz oraya son dakikada geldik. Ben olayı sonradan duydum” dedi.