GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
20 Haziran 2017 Salı 09:10

CHP’li Güven’den yürüyüş değerlendirmesi: Hayretle izliyorum!

İl Başkanı Güven ‘Adalet Yürüyüşü’ yapan CHP Lideri Kılıçdaroğlu için, “Yaptığı iş hiç kolay değil. Hayretle izliyorum. Çok büyük saygı duyuyorum” dedi. Güven kendi performansına ilişkin ise, “Motivasyonumuz yüksek. Ne yorgunluğu? Hiç öyle bir durum yok” açıklamasını yaptı.

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ - Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir İl Başkanı Asuman Ali Güven, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun başlattığı ‘Adalet Yürüyüşü’ne destek verilmesi hakkında açıklamalarda bulundu.

Genel Başkan Kılıçdaroğlu’nun İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu’nun tutuklanmasının ardından Ankara’dan İstanbul’a başlattığı yürüyüşe destek için Türkiye’de bir tek İzmir İl Örgütü ekstra program düzenledi.

Başkan Güven Cumhuriyet Meydanı’ndan başlayan, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve tüm örgütün yoğun katılım gösterdiği yürüyüşü değerlendirirken ilerleyen süreçteki program hakkında bilgi verdi.

Güven, il örgütünün başlattığı çalışmanın Genel Başkan Kılıçdaroğlu’nun yürüyüşüne alternatif olarak nitelendirilmesine ve yürüyüş planında belirsizlik olduğunun ifade edilmesine de cevap verdi.

Güven ayrıca Genel Başkan Kılıçdaroğlu ve kendisinin yol performansına ilişkin de konuştu.

CHP ÖRGÜTLERİ MOTİVE OLUYOR
Güven, “İzmir’de yaptığımız yürüyüşten sonra Manisa’da yaptığımız yürüyüşler halktan ilgi gördü. CHP örgütleri motive oluyor ve canlanıyor. Çok güzel katılım var. Saruhanlı’dan sonra Akhisar yürüyüşü olacak. Balıkesir’den il başkanı gelecek. Hep beraber oturup değerlendirme ve plan yapacağız” dedi.

BEN SABİT YÜRÜYENLER İÇİNDE OLACAĞIM
İlerleyen süreçte izlenecek program hakkında konuşan Güven, “Şimdilik yakın mesafe olduğu için geri dönüş yapıyoruz. Güvenlik açısından çadır kurma şansımız yok. Güzergahlardaki koşullar genel başkanınki gibi değil. Karayolu mümkün değil. Onun için mümkün olduğu kadar şehir içi yürüyüşler yapıyoruz. Başka çarem yok. İzinler ancak böyle oluyor. Mecburiyetten dolayı yapıyoruz. Önümüzdeki günlerde konaklayan bir grup olacak. Sabite dönüşecek. Geri kalanlar destek gelenler şeklinde olacak. Ben sabit grupta yer alacağım. İlçeler destek verecek” açıklamasını yaptı.

BİZ AĞABEYLİK YAPIYORUZ!
İl örgütünün yürüyüşünün kamuoyunda alternatif olarak vurgulanmasına karşı çıkan Güven, “Hiçbir alakası yok. Bunlar dedikodu. Bizimle beraber olan illerin hepsi destek veriyor. Bize yazı yazıyorlar ve teşekkür ediyorlar. Bazı iller yan katkı koyacak. Mesela Trakya böyle bir çalışma başlatıyor. Bu bir güç meselesi. Bu Ege Bölgesi’nin ve İzmir’in farkı. Yardımcı iller olarak birlikte hareket ediyoruz. Biz İzmir olarak öncülük yapıyoruz ama Manisa, Balıkesir, Bursa bizi tamamlıyor. O illerden geçerken tüm izinleri onlar alıyor biz geçiyoruz. Biz ağabeylik yapıyoruz” diye konuştu.

HAYRETLE İZLİYORUM
Genel Başkan Kılıçdaroğlu’nun yol performansı ve kendisinin yürüyüşlerdeki yorgunluğu için konuşan güven, “Motivasyonumuz yüksek. Ne yorgunluğu ya? Hiç öyle bir durum yok. Genel başkanımızın performansı bizimkini arttırıyor. Yaptığı iş hiç kolay değil. Hayretle izliyorum. Çok büyük saygı duyuyorum. Özverili ve saygıdeğer bir davranış. Biz kendisine örgüt olarak teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı.