GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
23 Ekim 2017 Pazartesi 12:55

CHP’li Güven Bayındır’daki satış krizi için net konuştu: Doğru bulmuyorum!

İzmir İl Başkanı Güven, Bayındır’da Milletvekili Erol’a ait şirkete satışı yapılan belediye arazisinin krize sebep olması karşısında, “Arkadaşların basın üzerinden ortalığı birbirine katmalarını doğru bulmuyorum. Bu konuların partimize zarar verecek boyutlara taşınması kabul edilemez” dedi.

EGEDESONSÖZ- Bayındır Belediyesi’nin, mülkiyetinde olan ve Arıkbaşı Mahallesi’nde bulunan 80 dönümlük araziyi CHP Tunceli Milletvekili Gürsel Erol’a ait şirkete 675 bin lira karşılığında satması partide krize neden oldu.

Satışa tepki gösteren İl Eğitim Sekreteri Yücel Özen görevinden istifa etti. Bayındır Belediye Başkanı Ufuk Sesli, “Satış yasaya uygundur” derken İzmir Milletvekili Atilla Sertel de sosyal medya hesabından, “CHP’den seçilmiş bir belediye başkanı Bayındır’da kamuya ait bir araziyi CHP’li bir vekilin şirketine satamaz. (nokta) yasal olsa da ayıptır' ifadelerini kullandı.

CHP İZMİR'DEKİ 'ARSA KRİZİ'NDE SÖZ VEKİL BAKAN'DA: 2 YILDIR BU İŞLERLE İLGİLENMİYORUM!

CHP İZMİR'DE ARSA SATIŞI KRİZİ: ORTALIK TOZ DUMAN!

Bayındır İlçe Başkanı Hüseyin Behzat Aydilek de konuyla ilgili açıklama yaptı. Aydilek, “Belediyeye sordum. Pazartesi cevap vereceklerini söylediler. Ayrıntıya ilişkin bilgi vermediler. Belediye bize bilgi vermiyorsa demek ki sıkıntılı bir durum var. Hukuken uygun olabilir ama siyaseten de ahlaken de uygun değil. Her köye gittiğimizde köy mallarını satmayacağız dedik. Çünkü bu köy mallarının edinilmesinde belediyenin alın teri yok. Köylünün yüz yıllardır emeğiyle oluşmuş mallar. Genel merkez de bu konuda hassas. Belediye satar yetkisi var ama uygun değil. İkincisi; milletvekilinin alması daha büyük ayıp... Satmak nasıl ayıpsa almak iki kez ayıp” diye konuştu.

İl Başkanı Güven, “Bana gelen net bir bilgi yok. Arkadaşları arayıp detaylı bilgi alacağım ve gereken açıklamayı yapacağım” demişti. Başkan Güven detaylı bir basın açıklaması gerçekleştirdi. Başkan Güven konunu basın önünde tartışılmasını eleştirdi.

ARKADAŞLARIN ORTALIĞI BİRBİRİNE KATMALARINI DOĞRU BULMUYORUM
Güven, “Bu tür olayların basın üzerinden tartışılması partiye hiçbir yarar sağlamamaktadır. Partimizde sorumluluk taşıyan arkadaşların, birbirleriyle yüz yüze konuşabilecekleri konuları, basın üzerinden değerlendirip, ortalığı birbirine katmalarını doğru bulmuyorum. Eğer konu köy mallarının satışı konusuysa bunları oturup konuşabilir, böylece konunun detayları ve hassasiyetleri hakkında daha kapsamlı bilgi sahibi olup, ona göre davranabilirler. Ancak şu an yapılan ve basın üzerinden yürütülen işler, hem çözüm üretmiyor, hem kamuoyu tarafında yanlış bir algıya sebep oluyor. Bu tür durumlar partimize hiçbir yarar sağlamadığı gibi, zarar da veriyor. Bu sebeplerden dolayı arkadaşlarımdan ricam, daha dikkatli ve sorumlu davranmaya özen göstermeleridir” diye konuştu.

KENDİ KENDİMİZLE TARTIŞACAK LÜKSÜMÜZ YOK!
Güven ayrıca Türkiye'nin çok önemli sorunları olduğunu belirtirken CHP olarak amaçlarının mevcut sorunların çözümü olduğunu ifade etti. Güven, “Ülke çok sıkıntılı ve tehlikeli bir sürece sürüklenmişken, halkımız CHP'yi tek umut olarak görüyorken, bizlerin daha sorumlu ve düşünceli davranması şarttır. Kendi kendimizle tartışacak lüksümüz yoktur. Bu konular diyalogla ve kendi içimizde halledilecek konularken, partimize zarar verecek boyutlara taşınması kabul edilemez. Bizler, 2019'u hedeflemiş, halkımızla birlikte Türkiye'nin yeniden saygın, demokrasiyle yönetilen ve adaletin sağlandığı bir ülke haline gelmesini amaçlamış bir partinin mensuplarıyız. Bu amaca hizmet tek önceliğimizdir. Bir kez daha tüm arkadaşlarımızdan bu amaca uygun hareket etmelerini rica ediyorum” ifadelerini kullandı.