GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
29 Eylül 2016 Perşembe 14:58

CHP'li gençlerden o sendikaya siyah çelenk!

CHP İzmir İl Gençlik Kolları Karşıyaka’da yaşanan andımız kriziyle ilgili bir eylem yaptı. Okul müdürü Karamustafaoğlu’na üyesi olduğu için sahip çıkan Eğitim Bir-Sen binası önüne siyah çelenk bıraktı.

EGEDESONSÖZ - Karşıyaka'da yaşanan 'Andımız krizi' kentte ve ülkede gündem olmaya devam ediyor.

Atakent Erdoğan Kibarer Ortaokulu’nda ilk bir haftada verilen eğitimden memnun olmayan bazı velilerin isteği üzerine, çocuklar bayrak töreninden sonra andımızı okumak istedi.  Ancak öğrencilerin bu girişimine Okul Müdürü Rahmi Önder Karamustafaoğlu'ndan sert tepki geldi. Müdür Karamustafaoğlu, “Kendinize gelin. Talimat almadan ne yapıyorsunuz. Talimat mı aldın? Dingonun ahırı mı burası? Devletin kurumunun işleyişini kimse bozamaz. Aklınızda olsun” dedi.

Milli Eğitim Müdürlüğü Müdür Karamustafaoğlu'nun bu tepkisi nedeniyle soruşturma başlatırken, protestolar da sürüyor. 

Son olarak CHP İzmir İl Gençlik Kolları Karşıyaka’da yaşanan andımız kriziyle ilgili bir eylem yaptı.

Okul müdürü Karamustafaoğlu’na üyesi olduğu için sahip çıkan Eğitim Bir-Sen binası önüne siyah çelenk bıraktı.

O ÖNCE KENDİ YÖNETMELİĞİNE UYSUN!
İl Başkanı Sinan Sarıküse yaptığı açıklamada şunları söyledi: Bunlar eğitimde görülen ilk sorunlar değildi. Fakat bu gelişmeyle tavan yaptı. Kendini bilmez bir okul müdürü ve çocuklara bağıran bir öğretmenle karşı karşıya kaldık. Sendika sahip çıktı. Maalesef buna da tanık olduk. Biz Çanakkale ruhunu Eğitim Bir- Sen’den öğrenecek değiliz.  Kime sahip çıkacağımızı çok iyi biliyoruz.  Andımız’ı kaldırarak Çanakkale ruhuna darbe vurulmuştur. Keşke o zaman bunları söyleyebilseydi.  Lozan ruhunu anlayamamış yöneticilerin devamının olduğu insanların bizi anlamasını zaten beklemiyoruz.  Biz bunların bakanlarına da karşı çıktık. Zamanında tacizcileri savundular ama çocukları savunmadılar. Tarikat yurtlarına çocukları götürenler oradan çıkan insanlara terörist dediler. Bizim duruşumuz var. Kıvırmadık. Her zaman Atatürkçü ilerici bir eğitim sistemi yanında durduk. Yönetmeliğe baktım okul müdürünü saçları uygun değil. O önce gitsin kendi talimatlarına uysun Atatürkçü gençlere ne yapacaklarını söylemesin.