GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
14 Aralık 2019 Cumartesi 16:38

CHP'li eski vekil ilçe başkanlığına talip: Gel abi ol dediler!

CHP'de ilçe kongreleri bugün start alırken flaş bir gelişme yaşandı. Eski milletvekili ve il başkanı Selçuk Ayhan, Bayraklı ilçe başkanlığı adaylığını resmen açıkladı.

EGEDESONSÖZ- CHP'de ilçe kongreleri maratonu bugün start alırken, Bayraklı'da flaş bir gelişme yaşandı. Eski milletvekili ve il eski başkanı Selçuk Ayhan, Bayraklı ilçe başkanlığı adaylığını resmen açıkladı.

Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal ve Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in yakın çalışma arkadaşları tarfından 'Abi ol' teklifi üzerine adaylık kararı aldığını açıklayan Ayhan yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"Yaklaşık bir hafta önce çıktığım ilçe başkanlığı adaylığı çalışması sonucunda Bayraklı ilçe başkanlığına aday olduğumu resmen açıklamak için buy toplantıyı düzenlemiş bulunuyorum.

Bu süreç hiç aklımın ucundan geçmediği halde delege seçimleri henüz devam ederken çevreden gelmeye başlayan adaylık telkinlerinin, başkan adaylığı konuşulmaya başlanan diğer arkadaşlarla beraber artması sonunda belediye başkanımız sayın Serdar Sandal ve Büyükşehir Belediye Başkanımız sayın Tunç Soyer'in yakın çalışma arkadaşlarından gelen 'abi ol' teklifiyle yaklaşık 3 hafta önce başladı. 

Öncelikle çekincelerimi ortaya koyarak kabul edemeyeceğimi belirttim. Bana söylenen Bayraklı örgütünde bir uzlaşmaya, toplarlanmaya kırgınlıkların giderilmesine ihtiyaç duyulduğu bunun da benim kişiliğim altında hem önceden yaptığım parti görevleri, hem tecrübem hem saygınlığımla gerçekleştirebileceğim söylendi. Giderek bu teklif partinin değişik kesimlerinde karşılık bulmaya başlayınca sonunda kabul etmek durumunda kaldım.
Partinin yüklediği her görev değerlidir. İlçe başkanlığı da daha önce yaptığım il başkanlığı ve milletvekilliği kadar kutsaldır. Seçimden sonra amacımız parti politikalarımızı seçmenle buluşturmak, belediyemizin başarılı çalışmalarını halka anlatmak, halkın eleştiri ve önerilerini yerel yönetimle paylaşmaktır.

Partimizin rutin çalışmalarının dışında projeler üreten, iletişimi geliştiren genç ve kadınlarla buluşturan bir örgüt olarak yücelmektedir. İyi bir yönetimde gençlerin enerjisi ve dinamizmi ile daha ileri yaştakilerin tecrübesini buluşturmak amacındayız. Dileğimiz mahçup olmadan. Yüz akı ile bu görevi tamamlamak, aynı zamanda yeni siyasi kadrolar yetiştirmektir."