GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
20 Mayıs 2019 Pazartesi 12:36

CHP’li eski PM Üyesi’nden takvim çıkışı: Kongreler ertelenmemelidir!

PM eski Üyesi Saygılı, “CHP kongreleri ertelenmemelidir. Genel Başkanımız ve Genel Merkez Yöneticilerimizin gündemlerinde kongreleri erteleme gibi bir görüşün olabileceğini zannetmiyorum” dedi.

EGEDESONSÖZ- Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Parti Meclisi (PM) eski Üyesi Hüseyin Saygılı kamuoyunda kongre takviminin ertelenmesinin gündeme gelmesi üzerine açıklamalarda bulundu.  

Saygılı şunları söyledi:

CHP kongreleri ertelenmemelidir. Kurtuluşun ve kuruluşun temellerinin atıldığı ve 100. Yılını kutladığımız 19 Mayıs Atatürk ü anma Gençlik ve Spor Bayramı törenlerinin düzenlendiği bu günlerde, CHP Kongrelerinin ertelenebileceği söylemlerini doğru bulmuyorum.

Şartlar ne olursa olsun CHP, olağan kongrelerini ertelememelidir. CHP, kongreleri Salt Delege, İlçe, İl ve Büyük Kurultayda kimlerin seçileceğine ilişkin süreçler değildir. Sadece seçime indirgemek Kongrelerin sorumluluğunu hafifletir. İçinden geçtiğimiz sürecin değerlendirilmesi ve yeni hedeflerin konulması bakımından çok önemlidir. Son Kurultaydan bu yana Cumhurbaşkanı, Milletvekili ve yerel seçimler yapıldı. Bu seçimlerin değerlendirildiği ve gelecek vizyonunun ortaya konulması ihtiyacı ortadayken kongreler ertelenmemelidir. Ertelenmeli diyen arkadaşlarımızın gerekçelerini ortaya koymaları gerekir.

Genel Başkanımız ve Genel Merkez Yöneticilerimizin gündemlerinde kongreleri erteleme gibi bir görüşün olabileceğini zannetmiyorum.

Partimiz İstanbul seçimlerinden sonra örgüt seçimlerin takvimini açıklayacaklarına inanıyorum. Alınmamış bir erteleme kararının kamuoyun da tartışılmasını doğru bulmuyor, kongrelerin yasal sürecinde yapılmasını partimiz için yararlı olacağını düşünüyorum.