GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
22 Eylül 2017 Cuma 10:19

CHP'li eski belediye başkanından delege seçimleri çıkışı: İçki sofralarında...

Aliağa Belediyesi'nin eski Başkanı Hakkı Ülkü delege seçilemeyen Karataş'a destek verirken, "Geçmişte de İhsan Alyanak'a, Şeref Bakşık'a yaptılar. Yapanlar iş başardılar zannedip içki sofralarında kutladılar" dedi. 

EGEDESONSÖZ- Aliağa Belediyesi'nin Cumhuriyet Halk Partili (CHP) eski Başkanı Hakkı Ülkü, Urla'da kendi mahallesinde delege seçilemeyen partinin önemli ismi Kemal Karataş'a destek verdi. 

Eski Başkan Ülkü, 1973-1980 yılları arasında İzmir Belediyesi Başkanı olan İhsan Alyanak ve 1977-1980 tarihleri arasında İzmir milletvekilliği görevini yürüten Şeref Bakşık'tan örnekler verdi. 

Ülkü, Karataş'ın sosyal medyadan yaptığı sert açıklamanın altına yorum yazarak, "Geçmişte de İhsan Alyanak'a, Şeref Bakşık'a yaptılar. Yapanlar iş başardılar zannedip içki sofralarında kutladılar" dedi. 

CHP'de geçmiş yıllarda milletvekilliği de yapmış olan Ülkü, 2014 yerel seçimlerinde aday gösterilmemiş ve Demokratik Sol Parti'ye geçerek (DSP) seçime girmişti. Gerçekleşen seçimde Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) adayı Serkan Acar Aliağa'nın belediye başkanı olmuştu.